MIÉRT FONTOS A CÉLCSOPORT?

2020.01.10.

Dienes Martin

4 perc

Ha egy vállalkozásban ténylegesen meg van határozva a célcsoport, azzal rengeteg időt, pénzt és nem utolsósorban stabilitást tud szerezni az ember. Nem kell azon aggódnia, hogy akikkel kommunikál, azok tényleg fognak-e vásárolni, és sokkal gördülékenyebben tud menni az egész termelés, mivel nincs benne semmilyen kétséges dolog, ami akadályozná azt.

Kezdjük az alapoktól, hiszen egy házat sem a tetővel kezdenek el építeni.

Mi az, hogy Célcsoport?

Célcsoport szó jelentése: Emberek olyan csoportja, akik egy tárgy iránt hasonló érdeklődést mutatnak.

Ez egy telefonboltnál lehet olyan emberek csoportja, akik telefont szeretnének vásárolni.

Egy autókereskedésnél lehet olyan emberek csoportja, akik autót szeretnének vásárolni.

És egy élelmiszerboltnál lehet olyan emberek csoportja, akik enni szeretnének.

Minden üzletnek, minden cégnek más és más a célcsoportja. Valakinél az is lehet szempont, hogy az illető igényes legyen, akár még az is, hogy legyen sok pénze.

Ami fontos ezzel kapcsolatban: biztos, hogy a Te vállalkozásodnak is van célcsoportja. Le tudnád írni Nekem?

Ha most gondolkodás nélkül tudod, és teljesen 100%-os vagy benne, akkor átmentél a vizsgán, nem is kell tovább olvasnod ezt a cikket, de ha egy kicsi kétséged is van, akkor jobb, ha még olvasol egy kicsit.

Nagyon fontos, hogy meg legyen határozva a célcsoport. Amikor elindítasz egy vállalkozást, talán ennek kéne lennie a 0. lépésnek. Írd le, mi a Te célcsoportod!

Miért Fontos a Célcsoport Meghatározása?

Egyetlenegy dolog miatt fontos: Miattad. Hogy ne kelljen napokat, heteket, hónapokat, éveket beleölni abba, hogy rossz embereknek értékesítesz.

És igen, van olyan, hogy valaki több évet pazarol el azzal, hogy egyszerűen azoknak értékesít, akiknek nem tud eladni, nem pedig azoknak, akiknek simán el tudna.

Nézzük példának a Nike-ot. Mondhatná, hogy a célcsoportja: mindenki. De nem teszi. Nem akarja, hogy minden egyes ember Nike cipőben járjon. Nekik valami ilyesmi lehet a célcsoport: olyan emberek, akik szeretik az igényes, kényelmes cipőket, és hajlandóak pénzt kiadni értük. Majd amikor viselik a cipőt, élveznek benne lenni.

Nyilván nem vagyok ott a Nike felsővezetői körében, de valami hasonló lehet.

Itt a cég már megelőzte, hogy azok az emberek vásároljanak tőlük, akik nem akarnak rá pénzt kiadni, és akiket annyira nem érdekelnek a cipők.

De ha megnézzük, ez nekik teljesen be is vált.

Most nézzünk egy olyan céget, amelyiknél ez nincs meghatározva.

ABC Kft.

Ez a cég ugyanúgy cipőket árul, és a célcsoportja: mindenki.

Az ABC Kft. új a piacon. El is kezd értékesíteni. De valahogy odamennek ”mindenkihez”, és senki nem akarja megvenni.

Miért lehet ez? Oké, rosszul értékesítenek. Oké, nem jó a cipőjük. Rendben van, drága.

DE, az egész forrása az, hogy a célcsoportjuk nincs leírva, és nincs pontosan meghatározva. Így, ha olcsóbb lenne, tudnának eladni, jó minőségű lenne, akkor sem vennék meg annyian.

Tehát röviden: MINDIG HATÁROZD MEG A CÉLCSOPORTOT!

Így máris szintet tudsz lépni a vállalkozásoddal!

Remélem, tudtál ebből tanulni, és akár ihletet nyerni.

Ha érdekel még hasonló téma, akkor nézd meg egy másik cikkünket az ÁRAZÁSTECHNIKA-RÓL ITT!

Így máris szintet tudsz lépni a vállalkozásoddal!

Remélem, tudtál ebből tanulni és akár ihletet nyerni.

SZERETNÉL EGY PONTOS CÉLCSOPORTOT?

VÁLLALATI

TÉRKÉP

Valóban működő cégfejlesztési rendszereket mutat be számodra.

Mi is az a Vállalati Térkép?

A Vállalati Térkép rengeteg hasznos információval szolgál számodra, hiszen bemutatja az összes rendszert, amelyeket használni tudsz a cégedben.

A Vállalati Térkép rengeteg hasznos információval szolgál számodra, hiszen bemutatja az összes rendszert, amelyeket használni tudsz a cégedben.

7 szervezési osztály szerepel rajta, melyek a Cégvezetés; Kommunikáció; Terjesztés; Pénzügy; Termelés; Minőség és Közönségkapcsolati osztályok, ahová 21 működő rendszert társít.

GONDOLKOZZ RENDSZERBEN

Igényeld a Vállalati Térképet teljesen kötelezettségmentesen.

A következő lépésed, hogy kitöltöd az adataid, és mi e-mailben elküldjük a Vállalati Térképet. Emellé pedig egy 1 órás Díjmentes Tanácsadást is adunk számodra.

Igénylem gombra kattintva elfogadom az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot.

Mi nem csak beszélgetünk az eredményekről, el is érjük őket! Nézd meg milyen kézzelfogható sikereket értünk el azoknál, akik már csatlakoztak előfizetőinkhez.

Ahol már találkozhattál velünk:

Markovich Béla tapasztalata a Vállalati Térképről

Cégvezetőként számodra is hasznos lehet, hiszen valóban működő cégfejlesztési rendszereket tartalmaz. Eddig Magyarországon közel 5000 cégvezető igényelte, és most neked is van rá lehetőséged! A Vállalati Térkép célja, hogy megfoghatóvá tegye számodra a cégfejlesztést, és rávilágítson a problémáid pontos megoldására.

Ez az egész a Szervezési Táblára épül, de hogyan teszi ez átláthatóvá a te vállalkozásod? 7 szervezési osztály szerepel rajta, mint például a termelés, a cégen belüli kommunikáció, illetve a cégvezetés. Ezekhez társít 21 működő rendszert, amelyek mind ott vannak a te vállalkozásodban is.

És hogy kiknek érdemes ezt igényelni? Árbevételtől és létszámtól függetlenül mindenkinek, így neked is. De a legelőnyösebb azoknak a cégeknek, akik legalább egy 20 fős munkatársi létszámmal dolgoznak. Az igazi izgalmak ott kezdődnek, én már csak tudom, hiszen közel 300 embert irányítok. Ajánlom, igényeld a Vállalati Térképet, hiszen díj -és kötelezettségmentesen a tiéd lehet!

Ami szerintem zseni, még egy egy órás Díjmentes Tanácsadást is kaphatsz mellé, ahol segítenek, hogy te is be tudd illeszteni a vállalkozásodba ezeket a rendszereket, olyan könnyedén, mintha csak egy Mapei ragasztóval dolgoznál! Ne habozz, gondolkozz rendszerben, és igényeld a DMA Vállalati Térképet!

Markovich Béla, Mapei Kft., Ügyvezető