MIÉRT FONTOS A CÉLCSOPORT?

2020.07.25.

Dienes Martin

4 perc

Ha egy vállalkozásban ténylegesen meg van határozva a célcsoport, azzal rengeteg időt, pénzt és nem utolsósorban stabilitást tud szerezni az ember. Nem kell azon aggódnia, hogy akikkel kommunikál, azok tényleg fognak-e vásárolni, és sokkal gördülékenyebben tud menni az egész termelés, mivel nincs benne semmilyen kétséges dolog, ami akadályozná azt.

Kezdjük az alapoktól, hiszen egy házat sem a tetővel kezdenek el építeni.

Mi az, hogy Célcsoport?

Célcsoport szó jelentése: Emberek olyan csoportja, akik egy tárgy iránt hasonló érdeklődést mutatnak.

Ez egy telefonboltnál lehet olyan emberek csoportja, akik telefont szeretnének vásárolni.

Egy autókereskedésnél lehet olyan emberek csoportja, akik autót szeretnének vásárolni.

És egy élelmiszerboltnál lehet olyan emberek csoportja, akik enni szeretnének.

Minden üzletnek, minden cégnek más és más a célcsoportja. Valakinél az is lehet szempont, hogy az illető igényes legyen, akár még az is, hogy legyen sok pénze.

Ami fontos ezzel kapcsolatban: biztos, hogy a Te vállalkozásodnak is van célcsoportja. Le tudnád írni Nekem?

Ha most gondolkodás nélkül tudod, és teljesen 100%-os vagy benne, akkor átmentél a vizsgán, nem is kell tovább olvasnod ezt a cikket, de ha egy kicsi kétséged is van, akkor jobb, ha még olvasol egy kicsit.

Nagyon fontos, hogy meg legyen határozva a célcsoport. Amikor elindítasz egy vállalkozást, talán ennek kéne lennie a 0. lépésnek. Írd le, mi a Te célcsoportod!

Miért Fontos a Célcsoport Meghatározása?

Egyetlenegy dolog miatt fontos: Miattad. Hogy ne kelljen napokat, heteket, hónapokat, éveket beleölni abba, hogy rossz embereknek értékesítesz.

És igen, van olyan, hogy valaki több évet pazarol el azzal, hogy egyszerűen azoknak értékesít, akiknek nem tud eladni, nem pedig azoknak, akiknek simán el tudna.

Nézzük példának a Nike-ot. Mondhatná, hogy a célcsoportja: mindenki. De nem teszi. Nem akarja, hogy minden egyes ember Nike cipőben járjon. Nekik valami ilyesmi lehet a célcsoport: olyan emberek, akik szeretik az igényes, kényelmes cipőket, és hajlandóak pénzt kiadni értük. Majd amikor viselik a cipőt, élveznek benne lenni.

Nyilván nem vagyok ott a Nike felsővezetői körében, de valami hasonló lehet.

Itt a cég már megelőzte, hogy azok az emberek vásároljanak tőlük, akik nem akarnak rá pénzt kiadni, és akiket annyira nem érdekelnek a cipők.

De ha megnézzük, ez nekik teljesen be is vált.

Most nézzünk egy olyan céget, amelyiknél ez nincs meghatározva.

ABC Kft.

Ez a cég ugyanúgy cipőket árul, és a célcsoportja: mindenki.

Az ABC Kft. új a piacon. El is kezd értékesíteni. De valahogy odamennek ”mindenkihez”, és senki nem akarja megvenni.

Miért lehet ez? Oké, rosszul értékesítenek. Oké, nem jó a cipőjük. Rendben van, drága.

DE, az egész forrása az, hogy a célcsoportjuk nincs leírva, és nincs pontosan meghatározva. Így, ha olcsóbb lenne, tudnának eladni, jó minőségű lenne, akkor sem vennék meg annyian.

Tehát röviden: MINDIG HATÁROZD MEG A CÉLCSOPORTOT!

Így máris szintet tudsz lépni a vállalkozásoddal!

Remélem, tudtál ebből tanulni, és akár ihletet nyerni.

Ha érdekel még hasonló téma, akkor nézd meg egy másik cikkünket az ÁRAZÁSTECHNIKA-RÓL ITT!

Így máris szintet tudsz lépni a vállalkozásoddal!

Remélem, tudtál ebből tanulni és akár ihletet nyerni.

Ha érdekel még hasonló téma, akkor nézd meg egy másik cikkünket a KOMMUNIKÁCIÓ A CÉGEN BELÜL-RŐL ITT!

SZERETNÉL LÉPÉST TENNI EGY STABILABB CÉG FELÉ?

Igényeld a vállalati térképet díjmentesen!

A Vállalati Térképen szereplő módszerek olyan szervezetfejlesztési eszközök, melyek minden cégben megtalálhatóak, és minden vezető számára könnyen elsajátíthatóak.

A Térkép még magában nem váltja meg a világot, viszont rengeteg hasznos információt tudsz vele elsajátítani, melynek segítségével lehet stabil céged, több szabadidővel.

Ezek olyan vezetői eszközök, melyeket ha bevezetsz a cégedbe, valóban lesz változás.

A Vállalati Térkép egy olyan eszköz, mely utat mutat ahhoz, hogy egy cégvezetőnek hogyan lehet stabilabb cége és több szabadideje, tehát hogyan tud szintet lépni a vállalkozásával!

Ezek olyan vezetői eszközök, melyeket ha bevezetsz a cégedbe, valóban lesz változás.Amikor igényelsz egy Térképet, lesz arra is lehetőség, hogy kérj mellé egy díjmentes alkalmat, ahol pontosan megmutatjuk, hogy a Te cégedben hogyan lehetne alkalmazni a rajta szereplő eszközök valamelyikét.

IGÉNYELD A VÁLLALATI TÉRKÉPET DÍJMENTESEN!

Igénylés gombra kattintva elfogadom az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot.

TAPASZTALAT A VÁLLALATI TÉRKÉPRŐL!

“A DMA Vállalati Térkép jól megjeleníti azokat a tájékozódási pontokat, melyek a kívánt cél, azaz egy jól működő, konfliktusoktól és probléma halmazoktól mentes, töretlenül fejlődő cég eléréséhez vezetnek. Egy ilyen vállalatban a tulajdonos és vezetőség az operatív tevékenységek helyett a virágzó jövő megteremtésén munkálkodik úgy, hogy az különösebb erőfeszítés helyett inkább egy sikerekben gazdag élvezetes játszmát jelent.

Ehhez a cég valamennyi munkatársa és partnerei elégedett és együttműködő magatartással járulnak hozzá. A DMA szolgáltatása a Vállalati Térképre épülő navigációs rendszer, ami a konkrét felhasználó lehetőségeit figyelembe véve végigvezet a leggyorsabb útvonalon. Gyakorlati és kézzel fogható eszközöket ad az elvárt eredmény mielőbbi legpontosabb megvalósításához.”

- ILLÉS GÁBOR -