EGY PÉNZÜGYI RENDSZER 5 ALAPELEME

2024.04.10.

Dienes Martin

7 perc

A pénzügyi rendszer a siker alapja, de a kihívások kezelése és a profit maximalizálása gyakran bonyolultnak bizonyul. Ebben a cikkben feltárjuk, hogyan lehet hatékonyan navigálni a pénzügyi akadályokon, és miként építhető fel egy olyan rendszer, ami nemcsak átlátható, de eredményesen is működik. Fedezd fel azt az 5 alapelvet, amelyekkel stabilizálhatod vállalkozásod pénzügyeit, és növelheted annak profitabilitását. Fontos, hogy nem egy könyvelői, nyers tartalmat szeretnék adni neked, hanem fontos alapelveket, melyem minden vállalkozásban alkalmazhatók.

BEVEZETŐ: MIÉRT FONTOS EGY ERŐS PÉNZÜGYI RENDSZER?

Rövid áttekintés arról, hogyan biztosíthatja egy jól strukturált pénzügyi rendszer a vállalkozás hosszú távú stabilitását és növekedését.

Ahogy mondani szokás, a pénz nem boldogít, de az üzleti világban a pénzügyi stabilitás nélkülözhetetlen az elégedettséghez és a sikeres működéshez. Egy erős pénzügyi rendszer olyan, mint egy jól kalibrált navigációs rendszer a vállalkozás útvesztőiben: nélkülözhetetlen útitárs a sikerhez és a valódi pénzhez vezető úton. De mit is jelent valójában egy „erős” pénzügyi rendszer, és miért olyan fontos?

Egy megbízható pénzügyi rendszer 5 alapvető dologból áll, melyekről a cikkem is szólni fog: Először legyen pénzed; Tervezz előre; Rakd el az adót; Kontrolláld a pénzed; Legyen tartalékod. Ezek lehetővé teszik, hogy a vállalkozások pontosan lássák pénzügyi helyzetüket, ami alapvető a hatékony döntéshozatalhoz. A bevétel, a kiadások, az esedékes adók és egyéb kötelezettségek átlátható kezelése nélkül egy vállalkozás könnyen pénzügyi zavarokba kerülhet. Ezen túlmenően, egy jól strukturált pénzügyi rendszer segít a cash flow, azaz a készpénzáramlás menedzselésében, amely elengedhetetlen a vállalkozás folyamatos és zökkenőmentes működéséhez.

A pénzügyi stabilitás nem csupán arról szól, hogy elegendő likviditás áll rendelkezésre a napi működéshez, hanem ez egy pénzügyi rendszer alapvető eredménye! Egy erős pénzügyi rendszer biztosítja az alapot a stratégiai tervezéshez és az okos beruházáshoz, lehetővé téve, hogy a vállalkozás kihasználja a piaci lehetőségeket, reagáljon a váratlan kihívásokra és fenntarthatóan bővíthesse tevékenységét. Ezen kívül, a vállalkozás hitelessége és vonzereje is szorosan kapcsolódik pénzügyi rendszerének erősségéhez.

Végezetül, de nem utolsósorban, egy erős pénzügyi rendszer hozzájárul a vállalkozás tulajdonosainak és vezetőinek mentális nyugalmához. Tudni, hogy minden pénzügyi folyamat rendben van, és a vállalkozás pénzügyi helyzete stabil, csökkenti a stresszt és lehetővé teszi, hogy a vezetés a vállalkozás növekedésére és fejlesztésére koncentráljon. Így a pénzügyi rendszer nem csupán egy száraz könyvelési feladat, hanem a vállalkozás sikerének egyik alappillére.

1. CASH FLOW MANAGEMENT: A FOLYAMATOS LIKVIDITÁS MŰVÉSZETE. (ELŐSZÖR LEGYEN PÉNZED!)

Az első alapvető elem, hogy legyen pénzed! Pénz nélkül értelmetlenné válik a világ legjobb pénzügyi rendszere is. A pénz az úr!

A vállalkozások életében az egyik legnagyobb kihívást a pénzforgalom, vagyis a cash flow kezelése jelenti. A cash flow a vállalkozás vérkeringése; ha megszakad, a vállalkozás működése veszélybe kerül. De hogyan biztosíthatjuk, hogy ez az életadó folyamat zavartalan és folyamatos legyen? Lássunk néhány konkrét stratégiát és példát, amelyekkel hatékonyan kezelhetők a bevételek és kiadások.

Időzítsd a bevételeket. Egy jól tervezett bevételi ütemezés, mint egy finomhangolt ébresztőóra, segít abban, hogy a készpénzbevétel akkor érkezzen, amikor a legnagyobb szükség van rá. Vegyük például a projektalapú munkát végző vállalkozásokat, ahol a fizetési határidők és a projekt mérföldkövei közötti összehangolás kulcsfontosságú. A számlázás gyorsítása, az előlegszámlák és a gyorsfizetési kedvezmények alkalmazása mind hozzájárulhat a likviditási problémák elkerüléséhez.

Ellenőrizheted a költségek szigorúbban: a kiadások pontos nyomonkövetése és szabályozása éppolyan fontos, mint a bevételek maximalizálása. Egy hatékony költségkezelési terv, amely magában foglalja a felesleges költségek csökkentését és az elkerülhető kiadások minimalizálását, növelheti a cég likviditását. Példaként említhetjük az energiahatékony technológiák bevezetését, amelyek csökkentik a működési költségeket, vagy a tárgyalásokat a beszállítókkal a kedvezőbb árak és fizetési feltételek érdekében.

De végső soron egyetlen egy dolog fog számítani, hogy van-e annyira jó a céged, hogy mindig legyen pénzetek! Ahogy említettem, mindegy milyen profi a pénzügyi rendszered, ha 200 Forintot kell kezelned vele! Azzal kapcsolatosan tegyél erőfeszítéseket, hogy elegendő bevételed legyen ahhoz, hogy hatékonyan tudjon működni egy pénzügyi rendszer. Ez valakinél már a 100 millió forintos nettó árbevételnél is megtörténik, valakinél még több milliárdos árbevételnél sem. A cash flow menedzsment tehát nem csupán a napi bevételek és kiadások kezelését jelenti, hanem egy átfogó, stratégiai megközelítést igényel, amely biztosítja a vállalkozás pénzügyi egészségét és növekedési képességét hosszú távon.

2. KÖLTSÉGVETÉSI STRATÉGIÁK: TERVEZZ OKOSAN. (TERVEZZ ELŐRE!)

A második alapvető elem, hogy tervezz előre! Tudnod kell, hogy egy beérkező pénzösszeg pontosan hogyan fog beosztódni, különben tönkre teszed a vállalkozásod. 

A hatékony költségvetés nem csupán a számok összeadásáról és kivonásáról szól; ez egy stratégiai eszköz, amely segít a vállalkozásoknak megvalósítani hosszú távú céljaikat anélkül, hogy pénzügyi erőforrásaikat túlzottan megterhelnék. Tehát a következő lépés röviden: ha már van pénzed, akkor tervezd meg, mi lesz vele. Lássunk néhány konkrét tippet és technikát, amelyek segíthetnek a költségvetés hatékonyabbá tételében.

Ismerd meg a kiadásaid! Az első lépés egy hatékony költségvetés felállításához az, hogy tisztában legyünk minden jelenlegi és várható kiadásunkkal. Részletes nyilvántartás vezetése minden egyes kiadásról – legyen szó akár a havi bérleti díjról, akár az évente egyszer esedékes biztosítási díjról – elengedhetetlen a pontos költségvetés elkészítéséhez.

Priorizálj. Határozd meg, mely kiadások nélkülözhetetlenek és melyek azok, ahol megtakarításokat lehet elérni. Egy jól megtervezett költségvetés felöleli a vállalkozás alapvető szükségleteit, miközben lehetőséget ad a felesleges kiadások csökkentésére.

Rendszeres vizsgáld felül. A költségvetés nem egy egyszeri dokumentum, hanem élő, dinamikus eszköz. A gazdasági körülmények vagy a vállalkozás helyzetének változása miatt rendszeresen felül kell vizsgálni és szükség szerint módosítani a költségvetést.

De mondom azt, amely a legfontosabb: döntsd el, hogy a bevétel mennyi százaléka, hova fog menni. Erről a témáról külön könyvet lehetne írni, így engedd meg, hogy külön erről itt ne írjak egy regényt. A lényeg, hogy döntsd el, hogy a nettó 100% bevétel mennyi százaléka, hová fog menni. Ehhez akár külön elszámláid is lehetnek. Ha jó az elosztásod, akkor szárnyalni fogsz.

Ezek a stratégiák segítenek a vállalkozásoknak nem csak túlélni, hanem virágozni is az olyan kihívásokkal teli időkben, mint amilyeneket a modern üzleti világ kínál. A költségvetés tehát nem korlátozás, hanem a pénzügyi szabadság és a célok elérés

3. ADÓZÁSI ALAPOK: NE HAGYD, HOGY AZ ADÓK MEGLEPJENEK. (RAKD EL AZ ADÓT!)

A harmadik alapvető elem, hogy rakd el az adót! Elég ciki, ha kopog a NAV és elköltötted az ÁFÁ-t egy Ferrarira! Nem lesznek megértőek, de így is rengetegen esnek bele az adózás csapdáiba. 

Az adózás világában jártas lenni nem csak kötelezettség minden vállalkozó számára, hanem alapvető szükséglet is, hogy a cég pénzügyileg egészséges maradhasson. Az adózási szabályok bonyolultak lehetnek, de alapos megértésükkel elkerülheted a súlyos bírságokat és a pénzügyi csapdákat. Íme néhány lényeges pont, amely segít tisztán látni az adózási kötelezettségek labirintusában.

Ismerd meg az adókötelezettségeidet, vagy legalább egy valaki tudja. Minden vállalkozásnak más-más adózási szabályokat kell követnie attól függően, hogy milyen jogi formában működik, és milyen tevékenységet folytat. Legyen szó társasági adóról, áfa, vagy jövedelemadó előleg fizetéséről, alapvető fontosságú, hogy tisztában legyél a vállalkozásodra vonatkozó adózási kötelezettségekkel. Igen, jól gondolod, amikor beosztod a második pont szerint a bevételed, akkor el kell rakni egy százalékot az adóra is!

Értsd meg az adókedvezményeket és –mentességeket. Számos adókedvezmény és -mentesség érhető el a vállalkozások számára, amelyek jelentős mértékben csökkenthetik az adóterhet. Fontos, hogy tájékozódj a rendelkezésre álló lehetőségekről, és élj velük, hogy optimalizáld az adóteher mértékét.

Kérj szakértői segítséget. Az adózási szabályok gyakori változásai és összetettsége miatt érdemes szakértő adótanácsadót vagy könyvelőt bevonni a folyamatba. Egy jó adótanácsadó nemcsak, hogy naprakész információkkal rendelkezik, de stratégiákat is kínálhat az adóterhek optimalizálására.

A megfelelő adózási stratégia nem csupán a jogi megfelelésről szól; egy eszköz a vállalkozásod pénzügyi stratégiájának szerves részeként, amely hozzájárulhat a hosszú távú pénzügyi stabilitáshoz és sikerhez. Az, hogy előre gondolkodsz és proaktívan kezeled az adózási kötelezettségeket, megkönnyíti a vállalkozásod zökkenőmentes működését és növeli a pénz

4. PÉNZÜGYI JELENTÉSEK: A TRANSZPARENCIA KULCSA. (KONTROLLÁLD A PÉNZED!)

A negyedik elem, hogy kontrolláld a pénzed! Különféle jelentések, elemzések vagy bármilyen leírt, valós adatok nélkül el fogod veszíteni a teljes pénzed.

Pontos és átfogó pénzügyi jelentések készítése nem csupán adminisztratív teendő; ez az eszköz segíthet a döntéshozatal finomításában, a befektetői bizalom kiépítésében, és a vállalkozás általános egészségének monitorozásában. De hogyan állíthatunk össze ilyen jelentéseket, amelyek valóban hozzáadnak a cég értékéhez? Íme néhány lépés és tipp, amelyekkel mesterré válhatsz ezen a területen.

Gyűjtsd össze a megfelelő adatokat. Minden az adatgyűjtéssel kezdődik. Győződj meg róla, hogy pontosan rögzíted a bevételeket, költségeket, eszközöket és kötelezettségeket. Az adatgyűjtés minősége közvetlenül befolyásolja a jelentés pontosságát, így itt nincs hely a hanyagságnak.

Használj megfelelő szoftvereket. A pénzügyi jelentéskészítés nem feltétlenül jelenti a manuális munkaórák növekedését. A piac számos pénzügyi szoftvert kínál, amelyek automatizálják a bevételi és kiadási adatok rögzítését, valamint segítenek a jelentések összeállításában.

Legyél konzisztens. A konzisztencia nemcsak az adatok gyűjtésében, hanem a jelentések időzítésében is kulcsfontosságú. Ha minden hónapban, negyedévben vagy évben pontosan ugyanabban az időben készíted el és teszed közzé ezeket a jelentéseket, az segít a következetes teljesítménymérésben és a trendek azonosításában.

Értékeld a visszajelzéseket. Ha a befektetők és a vállalati vezetők visszajelzést adnak a jelentésekre, használd ezeket a visszajelzéseket a folyamat és a formátumok finomítására. Ez nemcsak a jelentés minőségét javítja, hanem a cég iránti bizalmat is növeli.

Átfogó pénzügyi jelentésekkel nem csak a tiszta képet kapod meg a vállalkozás pénzügyi állapotáról, hanem erős alapot is biztosítasz a stratégiai döntésekhez, miközben a befektetők és érdekeltek bizalmát is erősíted.

5. PÉNZÜGYI VÁLSÁGKEZELÉS: FELKÉSZÜLÉS A VÁRATLANRA. (LEGYEN TARTALÉKOD!)

Az ötödik alapvető elem, hogy legyen tartalékod! Arra az esetre is fel kell készülni, amire nem tudsz felkészülni, ezt pedig tartalékokkal tudod megtenni.

A váratlan pénzügyi válságok elkerülhetetlenek, de a megfelelő előkészületekkel minimalizálhatjuk káros hatásukat. A következő stratégiák segítenek felkészülni, gyorsan reagálni és sikeresen helyreállni, miközben a vállalkozás továbbra is fenntartható marad.

Hozz létre vésztartalékot. Az egyik legfontosabb lépés egy vésztartalék kialakítása, ami legalább 3-6 havi működési költséget fedezi. Ezt egy külön számlán célszerű tartani, hogy ne keveredjen a napi pénzügyekkel. Például, ha egy váratlan gazdasági visszaesés következtében a bevételek csökkennek, ez a tartalék lehetővé teszi, hogy a cég továbbra is fedezni tudja kiadásait anélkül, hogy azonnali drasztikus lépéseket kellene tennie.

Fejlessz ki egy rugalmas költségvetést, amely képes alkalmazkodni a változó gazdasági körülményekhez. Ez magában foglalhatja a változó költségek átstrukturálását, és lehetőséget ad arra, hogy gyorsan csökkentsd a költségeket, ha szükséges. Például, a marketingkiadásokat átmenetileg felfüggesztheted vagy csökkentheted, ha a piaci helyzet ezt indokolja.

Rendszeresen monitorozd a vállalkozás cash flow-ját, hogy időben észleld a lehetséges pénzügyi problémákat. Ezáltal lehetőséged lesz intézkedéseket tenni, mielőtt a helyzet válságossá válna. Az állandó figyelembevétel lehetővé teszi, hogy a készpénzáramlást optimalizáló lépéseket hozz, mint például a számlák gyorsabb behajtása vagy a készletek csökkentése.

Ezek a stratégiák nem csupán a váratlan helyzetek kezelésében segítenek, hanem a vállalkozás általános ellenálló képességét is erősítik, megteremtve ezzel a folyamatos növekedés és siker alapjait.

Természetesen – ahogy a címben is olvashatod – ezek csak alapelemek. A cikk alapján nem biztos, hogy holnap nem lesz egy tökéletes pénzügyi rendszered. Ezen dolgoznod kell. Könyveket kell olvasnod. Más vállalkozókkal kell beszélned, ők hogyan csinálják. Kérj külső segítséget, ha szeretnél egy nagyon stabil rendszert felépíteni, ne érd be egy kicsit működő rendszerrel. Tökéletes rendszert kell kialakítanod! Hajrá.

„A bevétel hiúság, a profit józanság, de a pénz a király.”

SZERETNÉL EGY ERŐS PÉNZÜGYI RENDSZERT?

VÁLLALATI

TÉRKÉP

Valóban működő cégfejlesztési rendszereket mutat be számodra.

Mi is az a Vállalati Térkép?

A Vállalati Térkép rengeteg hasznos információval szolgál számodra, hiszen bemutatja az összes rendszert, amelyeket használni tudsz a cégedben.

A célja, hogy megfoghatóvá tegye számodra a cégfejlesztést, és egy stabil pontot adjon a céged vezetésében, mivel rávilágít a problémáid pontos megoldására.

Felosztja a céget több területre, mint például az Ügyvezetés; HR; Értékesítés; Pénzügy; Termelés; Minőségbiztosítás vagy a Marketing és ezekhez 21 működő rendszert társít.

GONDOLKOZZ RENDSZERBEN

Igényeld a Vállalati Térképet teljesen kötelezettségmentesen.

A következő lépésed, hogy kitöltöd az adataid, és mi e-mailben elküldjük a Vállalati Térképet. Emellé pedig egy 1 órás Díjmentes Tanácsadást is adunk számodra.

Igénylem gombra kattintva elfogadom az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot.

Ahol már találkozhattál velünk:

Mi nem csak beszélgetünk az eredményekről, el is érjük őket! Nézd meg milyen kézzelfogható sikereket értünk el azoknál, akik már csatlakoztak előfizetőinkhez.