SIKERTÖRTÉNET

HOGYAN LETT TÖBB PROFITOM?

POLGÁRI AGROKÉMIA KFT.

2021.02.05.

Kovács Viktor

4 perc

Gondolkoztál már valaha, hogy hogyan lehetne több pénzt keresni, kevesebb munkával úgy, hogy ne kelljen se a vevőket, se a beszállítókat, se senkit lehúzni? Biztosan nem vagy egyedül. Gabi nagyon profin sajátította el azokat az árazási technikákat, melyekkel hatalmas %-ban tudott profitot növelni a cégében. Olvasd el a sikertörténetét erről:

MI A FŐ CÉLJA A CÉGEDNEK?

A cégem alapvetően nitrogén műtrágya árusítással, szállítással és annak a földbe juttatásával, illetve szerves trágya szórással foglalkozik már nagyon sok éve, de én tizennégy éve vagyok az ügyvezetője. A célunk az, hogy a partnereinket a legjobb minőségben, a legmagasabb színvonalon, hatékonyan és időben szolgáljuk ki a nagyobb átlagos terméshozam érdekében

HOGYAN ESZMÉLTÉL RÁ ARRA, HOGY SZÜKSÉGED VAN A FEJLŐDÉSRE?

Az egyik fő felismerésem az volt hat évvel ezelőtt, hogy észrevettem azt, hogy már egy ideje unalmas bejárni a cégbe dolgozni, és nincs már benne kihívás. Egész egyszerűen kezdtem elveszteni a motivációmat abban, hogy folytassam. Azt tudtam, hogy ez így nem jó, és arra is rá kellett, hogy jöjjek, hogy ebből a helyzetből csakis a tanulás és a fejlődés fog kibillenteni, és új célokat állítani az életemben. A cégben is már jó ideje nem tudatosan fejlődtünk, ezért sokszor kerültünk hullámvölgybe, amit sohasem vizsgáltunk ki, hanem csak tüzet oltottunk, és mentünk tovább.

HOGYAN KERÜLTÉL KAPCSOLATBA A DMA-VAL?

Nagyon sok jó képzésen vettünk már részt, de sehol sem volt meg minden egyszerre. Aztán egyszer csak a testvérem az interneten találta meg a DMA-t, és rendelt is tőlük egy Vállalati Térképet. Majd meghívtak minket egy próbaképzésre, ami nagyon érdekes volt. Majd februárban pedig elmentünk Egyiptomba az évtervezőre, ahol be is fizettük a személyes konzultációt egy évre. Az egyik legjobb dolog a képzésekben az, hogy folyamatos, és az, hogy a Cégfejlesztési Központ vezetője majdnem minden képzés után nem sokkal felhív, és megkérdezi, hogy ugyan mégis a tanultakból mit vezettem be a cégembe. Ezt eddig sehol sem tapasztaltam, plusz mivel a képzések minden hónapban vannak, így soha nem megy le a figyelmem a folyamatos tanulásról és fejlődésről.

HOGYAN SEGÍTETT NEKED A DMA BEÁRAZNI A SZOLGÁLTATÁSAIDAT?

A DMA vezetője, Dr. Bubó kijött egy személyes konzultációra, és az egyik munkatársammal együtt segített felmérni azt, hogy a mi szolgáltatásunk mivel tud többet, és mitől egyedibb a versenytársakénál. Rájöttünk arra, hogy cseppfolyós ammóniával való trágyázást csak mi szolgáltatunk Magyarországon, mivel csak a mi cégünknek van hozzá megfelelő gépparkja. Továbbá összeszedtük azokat az előnyöket, melyekkel ez a trágyázási módszer jobb a többinél.

Felmértük azt, hogy a megrendelőinknek mik a fontos szempontok, melyek alapján trágyázást választanak. Úgy találtuk, hogy mi egy nagyon egyedi és hasznos módon trágyázunk úgy, hogy a megrendelőnek nincs is vele plusz feladata. Mivel mi odaszállítjuk ezt az anyagot teherautóval és egy speciális zárt rendszerű géppel a növény gyökérzónájába helyezzük a cseppfolyós ammóniát, így az közvetlenül a gyökérnél hasznosul. Így a megrendelőnek nem kell azon aggódnia, hogy valaki ellopja a zsákos trágyát, vagy azon, hogy vagy esik az eső vagy nem, aztán vagy hasznosul a műtrágya vagy nem. Ezeknek a figyelembevételével állítottuk be a cégünk számára az optimális árat, amivel egy magasabb profitra tettünk szert. Ez csak és kizárólag úgy jöhetett létre, hogy a DMA segítségével szemléletet váltottunk, és most már nem a szerves trágya alapján árazzuk ezt be, hanem az alapján, hogy mekkora és mennyivel több előnye van a mi szolgáltatásunknak.

Nagyon fura az, hogy eddig mindig azt hittem, hogy akkor lesz több profitom, ha minél több anyagot eladok. Az irodában egy kis táblára mindig fel volt az írva, hogy mennyi trágyát szeretnék eladni, csak az maradt ki mögüle, hogy ez profitot is termeljen. Ehhez az árazástechnika kellett, mert a mennyiséget nem tudtuk növelni, mivel a kapacitásunk véges, ezért az árral kellett valamit kezdeni, és ez nekem az egyik személyes konzultáción esett le. Én eldöntöttem azt, hogy szeretnék kevesebbet dolgozni úgy, hogy közben növelem a profitot, és sikerült.

SZERETNÉL LÉPÉST TENNI EGY STABILABB CÉG FELÉ?

Igényeld a vállalati térképet díjmentesen!

A Vállalati Térképen szereplő módszerek olyan szervezetfejlesztési eszközök, melyek minden cégben megtalálhatóak, és minden vezető számára könnyen elsajátíthatóak.

A Térkép még magában nem váltja meg a világot, viszont rengeteg hasznos információt tudsz vele elsajátítani, melynek segítségével lehet stabil céged, több szabadidővel.

Ezek olyan vezetői eszközök, melyeket ha bevezetsz a cégedbe, valóban lesz változás.

A Vállalati Térkép egy olyan eszköz, mely utat mutat ahhoz, hogy egy cégvezetőnek hogyan lehet stabilabb cége és több szabadideje, tehát hogyan tud szintet lépni a vállalkozásával!

Ezek olyan vezetői eszközök, melyeket ha bevezetsz a cégedbe, valóban lesz változás.Amikor igényelsz egy Térképet, lesz arra is lehetőség, hogy kérj mellé egy díjmentes alkalmat, ahol pontosan megmutatjuk, hogy a Te cégedben hogyan lehetne alkalmazni a rajta szereplő eszközök valamelyikét.

IGÉNYELD A VÁLLALATI TÉRKÉPET DÍJMENTESEN!

Igénylés gombra kattintva elfogadom az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot.

TAPASZTALAT A VÁLLALATI TÉRKÉPRŐL!

“A DMA Vállalati Térkép jól megjeleníti azokat a tájékozódási pontokat, melyek a kívánt cél, azaz egy jól működő, konfliktusoktól és probléma halmazoktól mentes, töretlenül fejlődő cég eléréséhez vezetnek. Egy ilyen vállalatban a tulajdonos és vezetőség az operatív tevékenységek helyett a virágzó jövő megteremtésén munkálkodik úgy, hogy az különösebb erőfeszítés helyett inkább egy sikerekben gazdag élvezetes játszmát jelent.

Ehhez a cég valamennyi munkatársa és partnerei elégedett és együttműködő magatartással járulnak hozzá. A DMA szolgáltatása a Vállalati Térképre épülő navigációs rendszer, ami a konkrét felhasználó lehetőségeit figyelembe véve végigvezet a leggyorsabb útvonalon. Gyakorlati és kézzel fogható eszközöket ad az elvárt eredmény mielőbbi legpontosabb megvalósításához.”

- ILLÉS GÁBOR -