MI A KÖZÖS A SIKERES VÁLLALKOZÁSOKBAN?

2020.06.27.

Dienes Martin

4 perc

A sikeres vállalkozások általában azok, ahol a munkatársak jól érzik magukat, el vannak ismerve, és jó a fizetésük is. A vezetőnek van szabadideje, rengeteg a profitja és az egész cége stabil. Ez így elsőre nagyon kemény melónak tűnik, viszont rengeteg vállalkozónak sikerült már ezt elérnie.

Alapvetően a sikeres vállalkozások nem csak abból épülnek fel, hogy sok pénzt keresnek. Vannak olyan alkotóelemeik is, mint például, hogy a munkatárs hogyan érzi magát, a piacon lévő munkaerő mit gondol a cégről, a többi cég mit gondol a cégről és még sorolhatnám.

A siker relatív lehet, viszont itt arról a sikerről beszélünk, mikor ténylegesen a köztudatban valamelyik cég ”mindenki szerint sikeres”.

Néhány pontot szeretnék Neked kiemelni, ami valóban fontos ahhoz,

hogy egy cég sikeres legyen.

ELSŐ KÖZÖS PONT:

A sikeres vállalkozók folyamatosan és a végtelenségig dicsérik a munkatársakat. Nyilván megvan arra a módszer, ha valami el lett rontva, de alapvetően azon vannak, hogy dicsérjenek, ne szidjanak.

Ezzel a folyamatos elismeréssel pedig motiválják a munkatársakat, hozzá is segítik őket a saját egyéni céljaik eléréséhez, illetve a munkavállalók körében az fog elterjedni, hogy jó dolgozni ennél a cégnél, aminek az eredménye, hogy gyerekjáték jó munkatársat találni.

MÁSODIK KÖZÖS PONT:

Mindig is többre jutott és jobban dolgozott az, akinek több volt a tudása – így van ez a cégvezetéssel is. Aki többet fejleszti magát, annak sokkal sikeresebb a vállalkozása.

Az egyik legjobb közös pont ez, hiszen tudnak egymástól is tanulni, nem csak trénerektől, konzultánsoktól.

Nézzük példának a Michelint. Heti rendszerességgel van munkatársi képzés, de hát nem is olyan kicsi cég.

HARMADIK KÖZÖS PONT:

A harmadik, hogy akiknél látjuk, hogy valóban sikeresek, azoknál a vezető nem nyúl bele a munkába. Nem végigcsinálja, hanem végigköveti a feladatokat, ameddig azok készen lesznek.

Ezzel az történik a cégekben, hogy a vezetőnek marad szabadideje, illetve a cége nagyon stabil lesz. Úgymond magától működik a cég, stabilan. Persze a szabadidőt lehet sokféleképpen érteni. Lehet úgy is, hogy folyamatosan nyaral a vezető, és sosem dolgozik, lehet úgy is, hogy már tud egy kicsit több időt tölteni a családjával. Több fokozat van nyilván, de kinek mi tetszik jobban.

NEGYEDIK KÖZÖS PONT:

Ami a legjobban látszik a sikeres cégeknél, hogy a profit az egekben van. Van pénz bőséggel, amiből tudnak tovább fejlődni.

Ezt a közös pontot nem tudom túlmagyarázni, hiszen ezt tényleg tudja mindenki.

A cég bőségben van, a munkatársaknak és a vezetőknek van bőséggel fizetése, és rengeteg kiáramló promóció van.

ÖTÖDIK KÖZÖS PONT:

Tudják a vezetők, hogy egyénileg gyorsabb lenne, de csapatban messzebbre képesek jutni. Magyarul, csapatban gondolkoznak, csapatban terveznek, hiszen így lesz a leghatékonyabb a munka.

Vezetői meetingeket tartanak, közösen dicsérik az embereket és közös célokat tűznek ki.

Ténylegesen, mint egy hatalmas család. Jó hangulatot teremtenek.

Még lehetne részletezni, hogy pontosan mi az, amit az összes sikeres cég jól csinál, de nagyjából ezek a pontok vannak, amelyek fontos részét képezik a sikernek.

Remélem, tudtál ebből tanulni, és akár ihletet nyerni.

Ha érdekel még hasonló téma, akkor nézd meg egy másik cikkünk A JÓ VEZETŐ-RŐL ITT!

SZERETNÉL LÉPÉST TENNI EGY STABILABB CÉG FELÉ?

Igényeld a vállalati térképet díjmentesen!

A Vállalati Térképen szereplő módszerek olyan szervezetfejlesztési eszközök, melyek minden cégben megtalálhatóak, és minden vezető számára könnyen elsajátíthatóak.

A Térkép még magában nem váltja meg a világot, viszont rengeteg hasznos információt tudsz vele elsajátítani, melynek segítségével lehet stabil céged, több szabadidővel.

Ezek olyan vezetői eszközök, melyeket ha bevezetsz a cégedbe, valóban lesz változás.

A Vállalati Térkép egy olyan eszköz, mely utat mutat ahhoz, hogy egy cégvezetőnek hogyan lehet stabilabb cége és több szabadideje, tehát hogyan tud szintet lépni a vállalkozásával!

Ezek olyan vezetői eszközök, melyeket ha bevezetsz a cégedbe, valóban lesz változás.Amikor igényelsz egy Térképet, lesz arra is lehetőség, hogy kérj mellé egy díjmentes alkalmat, ahol pontosan megmutatjuk, hogy a Te cégedben hogyan lehetne alkalmazni a rajta szereplő eszközök valamelyikét.

IGÉNYELD A VÁLLALATI TÉRKÉPET DÍJMENTESEN!

Igénylés gombra kattintva elfogadom az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot.

TAPASZTALAT A VÁLLALATI TÉRKÉPRŐL!

“A DMA Vállalati Térkép jól megjeleníti azokat a tájékozódási pontokat, melyek a kívánt cél, azaz egy jól működő, konfliktusoktól és probléma halmazoktól mentes, töretlenül fejlődő cég eléréséhez vezetnek. Egy ilyen vállalatban a tulajdonos és vezetőség az operatív tevékenységek helyett a virágzó jövő megteremtésén munkálkodik úgy, hogy az különösebb erőfeszítés helyett inkább egy sikerekben gazdag élvezetes játszmát jelent.

Ehhez a cég valamennyi munkatársa és partnerei elégedett és együttműködő magatartással járulnak hozzá. A DMA szolgáltatása a Vállalati Térképre épülő navigációs rendszer, ami a konkrét felhasználó lehetőségeit figyelembe véve végigvezet a leggyorsabb útvonalon. Gyakorlati és kézzel fogható eszközöket ad az elvárt eredmény mielőbbi legpontosabb megvalósításához.”

- ILLÉS GÁBOR -