HOGYAN LEGYEN TÖBB IDŐD?

2022.03.18.

Dienes Martin

4 perc

A cégvezetők közül talán mindenki elmondhat 2 dolgot magáról. 1: Már mondta, hogy nincs ideje. 2: Nem azért indította el a céget, hogy ne legyen szabadideje. Viszont valóban szokott rengeteg szabadideje lenni a cégvezetőknek? Esetleg többször észlelhető időhiány, mint a több szabadidő? Megmutatjuk, milyen okai lehetnek ennek, és hogyan lehet Neked is több szabadidőd.

Érdekes téma az idő, de csak akkor válik még érdekesebbé, amikor letisztázzuk, egyáltalán mi is a szabadidő. A Szabadidő szó jelentése:

Hivatalos pihenőidő, amikor nem foglalkozunk munkával, és amely időszakot pihenésre, szórakozásra stb. használhatunk.

Eredetek: [szabad < ómagyar: szabad < ősmagyar: szabad, azad (szabad, „szabatlan”) < szanszkrit: szvapati (maga ura)]

[idő < ómagyar: idő < ősmagyar: üdő, ügő (ügető, menő, múló) < dravida: uydi (idő, elmúlás, haladás) < uy (szalad, halad)]

(Forrás: Wikiszotar.hu)

Érdekes, nem? Külön ki van emelve a szabadidő meghatározásában, hogy nem foglalkozol munkával ebben az időszakban. Nyilván most ebben a cikkben nem azt fogjuk részletezni, hogy amikor nem dolgozol, akkor hogyan töltsd az idődet hatékonyan. Inkább azt a nézőpontot fogjuk meg, hogy munkaidőben hogyan lehet a céged a leghatékonyabb. Majd pedig a hatékonyság miatt lehet több a szabadidőd!

IDŐHATÉKONY MUNKAVÉGZÉS?

Tanították Neked vagy a cégedben bárkinek azt, hogyan lehet a leghatékonyabban dolgozni? Esetleg talán egy részterületről tanulhattatok, viszont magának az életnek, a munkának vannak olyan szilárd tényezői, melyek betartásával sokkal-sokkal hatékonyabban tudjátok elvégezni a munkát, kevesebb idő alatt.

Fontos ezeket a tényezőket megtanulni, és nap mint nap alkalmazni is, mert ezzel szintet tud lépni a vállalkozásod, hiszen több munka lehet elvégezve.

Amire most konkrétan gondolunk: rengeteg idő megy el azzal, hogy nincs semminek sem helye. Ideraktuk, vagy oda? Nem tudom, de megkérdezek még 1,2,3,4,5 embert, azokat megállítom, hogy ezt és ezt hova is raktuk. Csak azért, mert nincs a tárgyaknak helye, el tud menni 10 munkatársanként 1-2 embernek a teljes ideje arra, hogy nincs meg a rend.

HOGYAN LEHET A RENDDEL TÖBB IDŐD?

Például: Ha van egy építkezéssel foglalkozó vállalkozás, igencsak nagy hatékonyságot lehet elérni a renddel. Sanyika elveszi a létrát, majd nem rakja vissza, mert később úgyis használja majd. De közben Lacika szeretné használni. Nem találja, mert nincs ott, ahol szokott lenni. Közben megkérdez 1-2 embert, akik nyilván segítenek, mert nagyon jófejek. Eddig 3 embered dolgozik azon, hogy megtaláljanak egy nem is annyira fontos tárgyat. 5-10 percen belül meg is találják. Hadd ne folytassam.

A legrosszabb példa pedig az, amikor senki nem tudja, hol lett hagyva, ezért venni kell egy új létrát, majd megint egy újat, majd még egyet és még egyet. Sok pénzt lehet kidobni így!

Ez a példa igaz lehet a felsővezetőkre is. Hol vannak ezek és ezek a szerződések? Hát, nem is tudom, keressük meg együtt. Lehet, hogy ezek a vezetők többet keresnek akár 10x is, mint az előző példában dolgozó emberek, szóval nem lenne érdemes az idejüket ilyen felesleges dolgokkal tölteni, nem igaz?

HOGYAN LEGYEN HELYE A DOLGOKNAK?

Egyszerűen nézz körbe, találj egy megfelelő helyet, és nevezd ki azt a helyének. Ezt kezdd el folyamatosan kommunikálni a munkatársaknak, és egy idő után mindenki vissza fogja oda rakni. Nekik is könnyebb lesz a munkavégzés, neked pedig több lehet a szabadidőd, mert nem kell felesleges kérdésekkel foglalkoznod.

„Főnök, merre van a kalapács/szerződés/megállapodás?” Őszintén, ez lenne a Te feladatod egy cég vezetőjeként, hogy ilyen kérdésekre válaszolj? Nem igazán.

Gondolkozz egyszerűen. Fogsz egy papírt, ráírod, hogy SZERZŐDÉSEK, LAPÁT stb., és kész. Nem kell ennél jobban bonyolítani. Inkább a gondolkodást kell átvenni. Használok valamit, majd vissza rakom oda, ahonnan elvettem. Ezt a gondolatot kell mindenkinek nagyon alaposan átvennie.

LEZÁRÁS

Tehát, ha szeretnél jómagadnak, munkatársaidnak több időt, esetleg több szabadidőt is ezzel, akkor érdemes ezt a nagyon egyszerű cégfejlesztési eszközt bevezetned.

Garantálni tudjuk, hogy ezzel a kis eszközzel akár évi 3-4 nyaralással is több időd lehet!

SZERETNÉL TÖBB IDŐT MAGADNAK?

VÁLLALATI

TÉRKÉP

Valóban működő cégfejlesztési rendszereket mutat be számodra.

Mi is az a Vállalati Térkép?

A Vállalati Térkép rengeteg hasznos információval szolgál számodra, hiszen bemutatja az összes rendszert, amelyeket használni tudsz a cégedben.

A Vállalati Térkép rengeteg hasznos információval szolgál számodra, hiszen bemutatja az összes rendszert, amelyeket használni tudsz a cégedben.

7 szervezési osztály szerepel rajta, melyek a Cégvezetés; Kommunikáció; Terjesztés; Pénzügy; Termelés; Minőség és Közönségkapcsolati osztályok, ahová 21 működő rendszert társít.

GONDOLKOZZ RENDSZERBEN

Igényeld a Vállalati Térképet teljesen kötelezettségmentesen.

A következő lépésed, hogy kitöltöd az adataid, és mi e-mailben elküldjük a Vállalati Térképet. Emellé pedig egy 1 órás Díjmentes Tanácsadást is adunk számodra.

Igénylem gombra kattintva elfogadom az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot.

Mi nem csak beszélgetünk az eredményekről, el is érjük őket! Nézd meg milyen kézzelfogható sikereket értünk el azoknál, akik már csatlakoztak előfizetőinkhez.

Ahol már találkozhattál velünk:

Markovich Béla tapasztalata a Vállalati Térképről

Cégvezetőként számodra is hasznos lehet, hiszen valóban működő cégfejlesztési rendszereket tartalmaz. Eddig Magyarországon közel 5000 cégvezető igényelte, és most neked is van rá lehetőséged! A Vállalati Térkép célja, hogy megfoghatóvá tegye számodra a cégfejlesztést, és rávilágítson a problémáid pontos megoldására.

Ez az egész a Szervezési Táblára épül, de hogyan teszi ez átláthatóvá a te vállalkozásod? 7 szervezési osztály szerepel rajta, mint például a termelés, a cégen belüli kommunikáció, illetve a cégvezetés. Ezekhez társít 21 működő rendszert, amelyek mind ott vannak a te vállalkozásodban is.

És hogy kiknek érdemes ezt igényelni? Árbevételtől és létszámtól függetlenül mindenkinek, így neked is. De a legelőnyösebb azoknak a cégeknek, akik legalább egy 20 fős munkatársi létszámmal dolgoznak. Az igazi izgalmak ott kezdődnek, én már csak tudom, hiszen közel 300 embert irányítok. Ajánlom, igényeld a Vállalati Térképet, hiszen díj -és kötelezettségmentesen a tiéd lehet!

Ami szerintem zseni, még egy egy órás Díjmentes Tanácsadást is kaphatsz mellé, ahol segítenek, hogy te is be tudd illeszteni a vállalkozásodba ezeket a rendszereket, olyan könnyedén, mintha csak egy Mapei ragasztóval dolgoznál! Ne habozz, gondolkozz rendszerben, és igényeld a DMA Vállalati Térképet!

Markovich Béla, Mapei Kft., Ügyvezető