6+1 JEL, HOGY NEM TARTJÁK A SZAVUKAT VELED SZEMBEN!

2021.02.15.

Dienes Martin

4 perc

Biztosan érezted már úgy, hogy megállapodásokat kötsz valakivel, és az a személy ezeket a megállapodásokat megszegi, nem tartja be időben vagy csak elfelejti, ezzel kárt és stresszt okozva Neked. Bizony ezeket a helyzeteket nagyon nehéz kezelni és felismerni is, de fontos ezekre ránézni, hiszen ameddig ez az akadály fennáll, addig nem lehet stabil céget elérni.

Nem is húznám az idődet, összegyűjtöttünk 6 jelet, melyből fel tudod ismerni, hogy a körülötted levő emberek nem tartják a szavukat veled szemben. Ezeket az adatokat arra tudod használni, hogy ránézz, kivel szeretnél együtt dolgozni és kivel nem.

Nem egyszerű feladat kiszűrni azokat az embereket, akikkel nem érdemes együtt dolgozni, sőt, akkor a legrosszabb, ha ezek az emberek még közel is állnak hozzád – mondjuk a családtagjaid. Sajnos nem tudod a céged vagy a saját életed rátenni arra, hogy az emberek nem tartják a szavukat, és emiatt időhiányod van, és még rosszul is érzed magad, mert ”sz@rba” visznek téged.

Illetve +1 olyan témával készültünk, amivel kezelni is tudod ezeket az embereket! Olvasd végig ezt a cikket, és tudd meg, hogyan kezeld ezeket a helyzeteket egyszerűen!

NEM DOLGOZNAK ÚGY AZ EMBEREK, MINT AMIKOR OTT VAGY!

Ez kinek nem probléma? De őszintén! Sajnos ez az egyik jele annak, hogy etikátlanok veled szemben. Igenis el kell addig jutnod, hogy ne attól függjön a termelés mennyisége, hogy ott vagy-e vagy sem.

Erről a témáról a STATISZTIKAI MENEDZSMENT című cikkünkben írunk, hogy hogyan lehet elérni a termelés magas mennyiségét.

NEM AZ KÉSZÜL EL, AMIT KIADSZ UTASÍTÁSBAN!

Hát ez bizony rengeteg helyen okoz nehézséget sajnos. Hallottad már azt, hogy az írás megmarad, a szó elszáll? Ez teljes mértékben így is van. El kell kezdeni az írásban való kommunikációt, hogy számonkérhetők legyenek a feladatok, és így az készüljön el, amit akarsz.

Erről a KOMMUNIKÁCIÓ A CÉGEN BELÜL című cikkünkben írunk.

NEM FEJEZŐDIK BE A MUNKA, ÍGY NEKED KELL BELENYÚLNI!

A JÓ VEZETŐ kiadja az utasításokat, majd végig követi őket. Nem probléma megoldó és nem nyúl bele a feladatokba. Amennyiben bele kell nyúlnod, akkor ott bizony megszegik a megállapodásokat veled szemben.

FESZÜLT, STRESSZES VAGY, MIVEL NEM TARTJÁK BE A HATÁRIDŐKET?

Hát sajnos egy stresszes cégvezetővel nehéz együtt dolgozni. Kevésbé motiváltak a munkatársak, így, ha úgy érzed, feszült vagy néhanapján, érdemes arra gyanakodni, hogy vannak olyan megállapodások veled szemben, melyeket nem tartanak be. Hidd el, amikor elkezdi mindenki tartani a szavát, egyszerre csak olyan nyugodt leszel, mint még soha.

MAGYARÁZKODÁST KELL HALLGATNOD, MERT NEM LETT KÉSZEN VALAMIT!

A sikeres vállalkozások bizony nem engedhetik meg maguknak, hogy magyarázkodásokat kelljen hallgatniuk. Biztos egyetértünk, hogy van ennél jobb dolgod is! Az utolsó plusz pontban fogsz arra pontos választ kapni, hogy hogyan kezeld ezeket az embereket, hogy ők oldják meg a problémáikat. Viszont, ha magyarázkodnod kell, vagy le kell állni elmondani miért is dolgozunk, akkor sejtheted, kezdeni kell ezzel valamit!

LELKIISMERET-FURDALÁSOD VAN MÁSOK BE NEM FEJEZETT FELADATAI MIATT!

Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon jó vezető akarsz lenni, hiszen ezt a cikket most nem olvasnád, ha ez nem így lenne. Ha már azok közé az emberek közé tartozol, akik szeretnének JÓ dolgokat létrehozni és megteremteni, akkor érdemes ezt nem tönkretenni lelkiismeret-furdalással és rossz érzésekkel. Azt hiszem, megérdemled, hogy elismerjenek, és ne legyen stresszes a munkád!

AZ EMBEREK KEZELÉSE

Olvasd el az üzleti cikkünket az Emberek Kezeléséről. Ebben a cikkben leírtuk, hogy mit kell tenned, ha az emberek nem termelnek, kifogásokat keresnek és sorolhatnám. Így létre tudsz hozni egy stabil céget, ahol az emberek tartják a szavukat, és ahol nekik és neked is JÓ dolgozni.

SZERETNÉD, HA MINDENKI BETARTANÁ A SZAVÁT NEKED?

VÁLLALATI

TÉRKÉP

Valóban működő cégfejlesztési rendszereket mutat be számodra.

Mi is az a Vállalati Térkép?

A Vállalati Térkép rengeteg hasznos információval szolgál számodra, hiszen bemutatja az összes rendszert, amelyeket használni tudsz a cégedben.

Egy stabil pontot ad a céged vezetésében, mivel rávilágít a problémáid pontos megoldására.

GONDOLKOZZ RENDSZERBEN

Igényeld a Vállalati Térképet teljesen kötelezettségmentesen.

A következő lépésed, hogy kitöltöd az adataid, és mi e-mailben elküldjük a Vállalati Térképet. Emellé pedig egy 1 órás Díjmentes Tanácsadást is adunk számodra.

Igénylés gombra kattintva elfogadom az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot.

Tapasztalat a Vállalati Térképről

“A DMA Vállalati Térkép jól megjeleníti azokat a tájékozódási pontokat, melyek a kívánt cél, azaz egy jól működő, konfliktusoktól és probléma halmazoktól mentes, töretlenül fejlődő cég eléréséhez vezetnek. Egy ilyen vállalatban a tulajdonos és vezetőség az operatív tevékenységek helyett a virágzó jövő megteremtésén munkálkodik úgy, hogy az különösebb erőfeszítés helyett inkább egy sikerekben gazdag élvezetes játszmát jelent.

Ehhez a cég valamennyi munkatársa és partnerei elégedett és együttműködő magatartással járulnak hozzá. A DMA szolgáltatása a Vállalati Térképre épülő navigációs rendszer, ami a konkrét felhasználó lehetőségeit figyelembe véve végigvezet a leggyorsabb útvonalon. Gyakorlati és kézzel fogható eszközöket ad az elvárt eredmény mielőbbi legpontosabb megvalósításához.”

- ILLÉS GÁBOR -