6+1 JEL, HOGY NEM TARTJÁK A SZAVUKAT VELED SZEMBEN!

2021.05.10.

Dienes Martin

4 perc

Biztosan érezted már úgy, hogy megállapodásokat kötsz valakivel, és az a személy ezeket a megállapodásokat megszegi, nem tartja be időben vagy csak elfelejti, ezzel kárt és stresszt okozva Neked. Bizony ezeket a helyzeteket nagyon nehéz kezelni és felismerni is, de fontos ezekre ránézni, hiszen ameddig ez az akadály fennáll, addig nem lehet stabil céget elérni.

Nem is húznám az idődet, összegyűjtöttünk 6 jelet, melyből fel tudod ismerni, hogy a körülötted levő emberek nem tartják a szavukat veled szemben. Ezeket az adatokat arra tudod használni, hogy ránézz, kivel szeretnél együtt dolgozni és kivel nem.

Nem egyszerű feladat kiszűrni azokat az embereket, akikkel nem érdemes együtt dolgozni, sőt, akkor a legrosszabb, ha ezek az emberek még közel is állnak hozzád – mondjuk a családtagjaid. Sajnos nem tudod a céged vagy a saját életed rátenni arra, hogy az emberek nem tartják a szavukat, és emiatt időhiányod van, és még rosszul is érzed magad, mert ”sz@rba” visznek téged.

Illetve +1 olyan témával készültünk, amivel kezelni is tudod ezeket az embereket! Olvasd végig ezt a cikket, és tudd meg, hogyan kezeld ezeket a helyzeteket egyszerűen!

NEM DOLGOZNAK ÚGY AZ EMBEREK, MINT AMIKOR OTT VAGY!

Ez kinek nem probléma? De őszintén! Sajnos ez az egyik jele annak, hogy etikátlanok veled szemben. Igenis el kell addig jutnod, hogy ne attól függjön a termelés mennyisége, hogy ott vagy-e vagy sem.

Erről a témáról a STATISZTIKAI MENEDZSMENT című cikkünkben írunk, hogy hogyan lehet elérni a termelés magas mennyiségét.

NEM AZ KÉSZÜL EL, AMIT KIADSZ UTASÍTÁSBAN!

Hát ez bizony rengeteg helyen okoz nehézséget sajnos. Hallottad már azt, hogy az írás megmarad, a szó elszáll? Ez teljes mértékben így is van. El kell kezdeni az írásban való kommunikációt, hogy számonkérhetők legyenek a feladatok, és így az készüljön el, amit akarsz.

Erről a KOMMUNIKÁCIÓ A CÉGEN BELÜL című cikkünkben írunk.

NEM FEJEZŐDIK BE A MUNKA, ÍGY NEKED KELL BELENYÚLNI!

A JÓ VEZETŐ kiadja az utasításokat, majd végig követi őket. Nem probléma megoldó és nem nyúl bele a feladatokba. Amennyiben bele kell nyúlnod, akkor ott bizony megszegik a megállapodásokat veled szemben.

FESZÜLT, STRESSZES VAGY, MIVEL NEM TARTJÁK BE A HATÁRIDŐKET?

Hát sajnos egy stresszes cégvezetővel nehéz együtt dolgozni. Kevésbé motiváltak a munkatársak, így, ha úgy érzed, feszült vagy néhanapján, érdemes arra gyanakodni, hogy vannak olyan megállapodások veled szemben, melyeket nem tartanak be. Hidd el, amikor elkezdi mindenki tartani a szavát, egyszerre csak olyan nyugodt leszel, mint még soha.

MAGYARÁZKODÁST KELL HALLGATNOD, MERT NEM LETT KÉSZEN VALAMIT!

A sikeres vállalkozások bizony nem engedhetik meg maguknak, hogy magyarázkodásokat kelljen hallgatniuk. Biztos egyetértünk, hogy van ennél jobb dolgod is! Az utolsó plusz pontban fogsz arra pontos választ kapni, hogy hogyan kezeld ezeket az embereket, hogy ők oldják meg a problémáikat. Viszont, ha magyarázkodnod kell, vagy le kell állni elmondani miért is dolgozunk, akkor sejtheted, kezdeni kell ezzel valamit!

LELKIISMERET-FURDALÁSOD VAN MÁSOK BE NEM FEJEZETT FELADATAI MIATT!

Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon jó vezető akarsz lenni, hiszen ezt a cikket most nem olvasnád, ha ez nem így lenne. Ha már azok közé az emberek közé tartozol, akik szeretnének JÓ dolgokat létrehozni és megteremteni, akkor érdemes ezt nem tönkretenni lelkiismeret-furdalással és rossz érzésekkel. Azt hiszem, megérdemled, hogy elismerjenek, és ne legyen stresszes a munkád!

AZ EMBEREK KEZELÉSE

Olvasd el az üzleti cikkünket az Emberek Kezeléséről. Ebben a cikkben leírtuk, hogy mit kell tenned, ha az emberek nem termelnek, kifogásokat keresnek és sorolhatnám. Így létre tudsz hozni egy stabil céget, ahol az emberek tartják a szavukat, és ahol nekik és neked is JÓ dolgozni.

SZERETNÉD, HA MINDENKI BETARTANÁ A SZAVÁT NEKED?

VÁLLALATI

TÉRKÉP

Valóban működő cégfejlesztési rendszereket mutat be számodra.

Mi is az a Vállalati Térkép?

A Vállalati Térkép rengeteg hasznos információval szolgál számodra, hiszen bemutatja az összes rendszert, amelyeket használni tudsz a cégedben.

A Vállalati Térkép rengeteg hasznos információval szolgál számodra, hiszen bemutatja az összes rendszert, amelyeket használni tudsz a cégedben.

7 szervezési osztály szerepel rajta, melyek a Cégvezetés; Kommunikáció; Terjesztés; Pénzügy; Termelés; Minőség és Közönségkapcsolati osztályok, ahová 21 működő rendszert társít.

GONDOLKOZZ RENDSZERBEN

Igényeld a Vállalati Térképet teljesen kötelezettségmentesen.

A következő lépésed, hogy kitöltöd az adataid, és mi e-mailben elküldjük a Vállalati Térképet. Emellé pedig egy 1 órás Díjmentes Tanácsadást is adunk számodra.

Igénylem gombra kattintva elfogadom az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot.

Mi nem csak beszélgetünk az eredményekről, el is érjük őket! Nézd meg milyen kézzelfogható sikereket értünk el azoknál, akik már csatlakoztak előfizetőinkhez.

Ahol már találkozhattál velünk:

Markovich Béla tapasztalata a Vállalati Térképről

Cégvezetőként számodra is hasznos lehet, hiszen valóban működő cégfejlesztési rendszereket tartalmaz. Eddig Magyarországon közel 5000 cégvezető igényelte, és most neked is van rá lehetőséged! A Vállalati Térkép célja, hogy megfoghatóvá tegye számodra a cégfejlesztést, és rávilágítson a problémáid pontos megoldására.

Ez az egész a Szervezési Táblára épül, de hogyan teszi ez átláthatóvá a te vállalkozásod? 7 szervezési osztály szerepel rajta, mint például a termelés, a cégen belüli kommunikáció, illetve a cégvezetés. Ezekhez társít 21 működő rendszert, amelyek mind ott vannak a te vállalkozásodban is.

És hogy kiknek érdemes ezt igényelni? Árbevételtől és létszámtól függetlenül mindenkinek, így neked is. De a legelőnyösebb azoknak a cégeknek, akik legalább egy 20 fős munkatársi létszámmal dolgoznak. Az igazi izgalmak ott kezdődnek, én már csak tudom, hiszen közel 300 embert irányítok. Ajánlom, igényeld a Vállalati Térképet, hiszen díj -és kötelezettségmentesen a tiéd lehet!

Ami szerintem zseni, még egy egy órás Díjmentes Tanácsadást is kaphatsz mellé, ahol segítenek, hogy te is be tudd illeszteni a vállalkozásodba ezeket a rendszereket, olyan könnyedén, mintha csak egy Mapei ragasztóval dolgoznál! Ne habozz, gondolkozz rendszerben, és igényeld a DMA Vállalati Térképet!

Markovich Béla, Mapei Kft., Ügyvezető