EMBEREK KEZELÉSE

2019.09.12.

Dienes Martin

4 perc

Az emberek kezelése, munkatársak termelésre bírása, hogyan bánjunk az emberekkel. Semmiféleképp nem egy könnyű terület, akárhogy is nevezzük. Kettő nagyon fontos területet szeretnék Neked elmondani, ami nagyban megkönnyíti a vezetőiddel, munkatársaiddal a kommunikációt, és egy stresszmentes környezetet hoz létre.

Hogyan tudnád ezt Te megoldani?

A varázsmondat, ami által már rengeteg cégvezető lett mentes az alól, hogy a munkatársak elvegyék az idejét. Önmagában már ez is elég ahhoz, hogy szintet tudjon lépni egy vállalat, annyira erős szervezetfejlesztési eszköz.

Mondok először egy rossz példát Neked:

Ül egy vezető, hívjuk Palinak. Éppen várja tárgyalásra az egyik legjobb ügyfelét, akivel a legtöbb üzlet kötődik. Hirtelen betoppan Munkás Sanyi, és elkezdi kérdezni Palit: „A traktor nem megy, mit csináljak?”

Pali nyilván ideges lesz, de elmondja, mit csináljon pontosan.

Munkás Sanyi elmegy, de 5 perc múlva visszajön, és megkérdezi, hogy: „Mit kell a traktorral pontosan csinálni?” – Hiszen elsőre nem értette meg.

Itt Pali – teljesen érthető módon – kiakad, és Munkás Sanyit lehordja, a legjobb ügyfelével pedig idegesen fog tárgyalni, aminek előreláthatólag nem lesz jó vége.

Ráadásul lehet, hogy a végén a traktor se lesz kész, aminek hatalmas esélye van.

Itt egyszerűen annyi volt a probléma, hogy a vezető nem megoldatta a feladatot a munkatárssal, hanem a vezető oldotta meg helyette – ami valljuk be, nem helyes.

A vezető szó definíciója ez:

Olyan személy, aki végigköveti a feladatok elvégzését és nem megoldja, hanem megoldatja Őket.

Ez egy nagyon kemény feladat, hiszen az ember alapvetően jó, és még ha ingerült is lesz, szeretne segíteni annak a munkatársnak, hogy a feladat gyorsabban el legyen végezve.

Csak sajnos, ez nem egy helyes mód.

Ha így folytatjuk tovább, soha nem lesznek önállóan termelő munkatársaink,

hiszen tudni fogják, hogy: “Majd a főnök megoldja úgyis helyettünk!”

Itt jön képbe a varázsmondat:

Hogyan tudnád ezt Te megoldani?

Az, hogy miért is használjuk ezt, talán már tiszta is lehet számodra. Egyszerűen el akarjuk érni, hogy a munkatárs találja fel magát, és Ő oldja meg a feladatot. Ne kérdezzen feleslegesen minket, mikor Ő is meg tudja oldani.

Most mondok egy helyes példát:

Pali – a vezetőnk – ül az asztalánál. Bejön Munkás Sanyi és elmondja, hogy nem működik a traktor, és ezt így nem lehet megcsinálni.

Pali csak ennyit válaszol:

„Figyelj Sanyi. Hogyan tudnád ezt Te megoldani?”

„Hát Főnök, ezt így nem lehet! Elromlott ez is – az is. Nem lehet ezt így…”

„Sanyi, Én bízom benned, hogy meg tudod oldani, hiszen azért vettelek fel, mert Te vagy a legjobb traktoros ezen a környéken. Nagyon jó munkát végzel, és Én tényleg bízom abban, hogy ezt meg tudod oldani Te is! Csináld meg!”

Nyilván itt még lehet, hogy el kell mondani neki akár többször is, hogy Ő ebben a legjobb, tudjuk, hogy meg tudja csinálni és bízunk benne, de nem is ez a lényeg. Hanem ennek az eredménye, ami nem más, mint önállóan termelő munkatársak.

Ami – valljuk be őszintén – nem annyira rossz.

Én kívánom, hogy ezt alkalmazni tudd, mivel tényleg csodálatos eredményeket lehet elérni vele!

SZERETNÉD JOBBAN KEZELNI AZ EMBEREKET?

VÁLLALATI

TÉRKÉP

Valóban működő cégfejlesztési rendszereket mutat be számodra.

Mi is az a Vállalati Térkép?

A Vállalati Térkép rengeteg hasznos információval szolgál számodra, hiszen bemutatja az összes rendszert, amelyeket használni tudsz a cégedben.

A Vállalati Térkép rengeteg hasznos információval szolgál számodra, hiszen bemutatja az összes rendszert, amelyeket használni tudsz a cégedben.

7 szervezési osztály szerepel rajta, melyek a Cégvezetés; Kommunikáció; Terjesztés; Pénzügy; Termelés; Minőség és Közönségkapcsolati osztályok, ahová 21 működő rendszert társít.

GONDOLKOZZ RENDSZERBEN

Igényeld a Vállalati Térképet teljesen kötelezettségmentesen.

A következő lépésed, hogy kitöltöd az adataid, és mi e-mailben elküldjük a Vállalati Térképet. Emellé pedig egy 1 órás Díjmentes Tanácsadást is adunk számodra.

Igénylem gombra kattintva elfogadom az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot.

Mi nem csak beszélgetünk az eredményekről, el is érjük őket! Nézd meg, milyen kézzelfogható sikereket értünk el azoknál, akik már csatlakoztak előfizetőinkhez.

Ahol már találkozhattál velünk:

Markovich Béla tapasztalata a Vállalati Térképről

Cégvezetőként számodra is hasznos lehet, hiszen valóban működő cégfejlesztési rendszereket tartalmaz. Eddig Magyarországon közel 5000 cégvezető igényelte, és most neked is van rá lehetőséged! A Vállalati Térkép célja, hogy megfoghatóvá tegye számodra a cégfejlesztést, és rávilágítson a problémáid pontos megoldására.

Ez az egész a Szervezési Táblára épül, de hogyan teszi ez átláthatóvá a te vállalkozásod? 7 szervezési osztály szerepel rajta, mint például a termelés, a cégen belüli kommunikáció, illetve a cégvezetés. Ezekhez társít 21 működő rendszert, amelyek mind ott vannak a te vállalkozásodban is.

És hogy kiknek érdemes ezt igényelni? Árbevételtől és létszámtól függetlenül mindenkinek, így neked is. De a legelőnyösebb azoknak a cégeknek, akik legalább egy 20 fős munkatársi létszámmal dolgoznak. Az igazi izgalmak ott kezdődnek, én már csak tudom, hiszen közel 300 embert irányítok. Ajánlom, igényeld a Vállalati Térképet, hiszen díj -és kötelezettségmentesen a tiéd lehet!

Ami szerintem zseni, még egy egy órás Díjmentes Tanácsadást is kaphatsz mellé, ahol segítenek, hogy te is be tudd illeszteni a vállalkozásodba ezeket a rendszereket, olyan könnyedén, mintha csak egy Mapei ragasztóval dolgoznál! Ne habozz, gondolkozz rendszerben, és igényeld a DMA Vállalati Térképet!

Markovich Béla, Mapei Kft., Ügyvezető