NAPI RIPORT

2020.12.05.

Dienes Martin

3 perc

A napi riport hihetetlenül hatékony szervezetfejlesztési eszköz. Ezzel tudja egy vezető átlátni az egész cégét, és ezzel tud gondolkozni, hogy mi legyen a cég következő lépése. Sőt, rengeteg szabadidőt szabadít fel a cégben, és hihetetlen nagy stabilitást tud hozni rengeteg területen. Ez a napi jelentés.

Ahogy azt szoktuk, kezdjük az elejéről.

Riport vagy Jelentés szó jelentése:

Tájékoztatás egy eseményről, helyzetről. Írásos vagy szóban közölt beszámoló, ami egy felettes személy részére készül, hogy ő tájékozódni tudjon róla.

Mondjuk, ha van egy nap, akkor ez a napi riport lehetne az, hogy leírja a munkatársad nap végén, hogy mi lett készen a mai napon, mit készített el, és ezt csak elküldi Neked. Tényszerűen, röviden és egyszerűen.

Ezek után Te látod, hogy mi történt, és el tudod dönteni, hogy pontosan mi legyen a következő lépés, mi felé haladjon a cég. Nyilván lehet, hogy ezeket a jelentéseket az egyik vezetőd kapja meg, aztán a vezető csak röviden tálalja Neked, hogy mi történt.

Az ideális helyzet az lenne, ha alattad, mint ügyvezető, lennének vezetők, akik a részlegeket igazgatják. Mivel egy vezető feladata az, hogy megszervezze a cég tevékenységeit úgy, hogy azok a cég céljai felé irányuljanak, így az ügyvezető nem nyúl bele a munkába, kiadja, majd végigköveti azokat a feladatokat, és pont ehhez járul hozzá a napi riport.

A Napi Riport Felépítése

Milyen eredményt állítottál elő a mai napon?

Itt nyilván arra gondolunk, hogy mi az, ami készen lett. Most annyira nem érdekel minket az, hogy kért árajánlatot, vagy, hogy telefonált. Minket csak a konkrét eredménye érdekel.

– Telefonáltam és eladtam kettő akármit

– Megszerveztem egy üzleti vacsorát péntekre.

– Tartottam egy meetinget a csapatnak, és mindenki lelkes lett, stb.

Ennyire nagyon röviden kell csak leírni, és ilyen felsorolásszerűen.

Elérted a napi célod?

Nyilván az lenne a jó, ha mindenkinek minden napra lennének céljai és tudná, hogy pontosan merre fog haladni a cég.

Ha ezeket tudja, akkor már egyből lesz is értelme a kérdésnek.

Szeretnél kommunikálni bármit?

Itt lehet szó egy adott nyereségről (mikor az illető nagyon örült, hogy elért egy célt), vagy lehet szó egy területről, amin jó lenne javítani. Szó szerint akármi lehet.

Hogyan kontrolláljam, hogy ezt mindenki elküldje?

Sokféleképpen meg lehet oldani. A legegyszerűbb az, ha az ember ír rá egy irányelvet, amit mindenkivel alá is írat.

Az erről írt cikkünket el tudod olvasni itt: IRÁNYELVEK.

Egy másik lehetőség, hogy először csak egyetlenegy embernél bevezetjük ezt, aki nyitott erre. Őt elkezdjük elismerni mindenki előtt, és egy nagyon kicsivel emelünk is a fizetésén. Így a többi munkatárs egy kicsit fel fog lázadni, hogy mégis miért kap Ő többet?

Majd pedig a válasz az lesz, hogy: mert Ő minden egyes nap készít napi riportot, és ezzel segít a cég növekedésében.

Talán nem kérdés, hogy ezek után mindenki akarni fogja és már kész is vagy.

 

Emlékeztetni minden nap a munkatársakat – hogy készítsék el a jelentést – a vezetők tudják, illetve, ha nagyon szeretnéd, akkor a naptárba tudnak egy értesítőt beírni, hogy készítsék el a jelentést, ami minden nap jön nekik a munka vége előtt.

Igen, tudom, ez nem egy ilyen nagyon egyszerű dolog bevezetni, de mi pont ebben segítünk a cégvezetőknek, hogy nekik könnyű legyen.

A napi riport naponta 5-6 percet vesz igénybe emberenként. A vezetőnek átnézni ezeket nem kell többnek legyen 15 percnél, viszont ezek alapján az egész céget el tudja vezetni. Annyira hatékonnyá tudja tenni a céget és annyi szabadidőt tud felszabadítani, hogy majdnem hihetetlen kategóriába tartozik. Amit meg se említek már, hogy egy olyan stabilitást ad a vezetőnek, ami rendesen meg tudja szilárdítani az egész céget.

 

Amikor ezeket bevezeted, nagyobb stabilitás és több szabadidő lesz az eredménye.

Így máris szintet tudsz lépni a vállalkozásoddal!

Remélem, tudtál ebből tanulni és akár ihletet nyerni.

Ha érdekel még hasonló téma, akkor nézd meg egy másik cikkünket a HATÉKONY IDŐGAZDÁLKODÁS-RÓL ITT!

SZERETNÉL LÉPÉST TENNI EGY STABILABB CÉG FELÉ?

Igényeld a vállalati térképet díjmentesen!

A Vállalati Térképen szereplő módszerek olyan szervezetfejlesztési eszközök, melyek minden cégben megtalálhatóak, és minden vezető számára könnyen elsajátíthatóak.

A Térkép még magában nem váltja meg a világot, viszont rengeteg hasznos információt tudsz vele elsajátítani, melynek segítségével lehet stabil céged, több szabadidővel.

Ezek olyan vezetői eszközök, melyeket ha bevezetsz a cégedbe, valóban lesz változás.

A Vállalati Térkép egy olyan eszköz, mely utat mutat ahhoz, hogy egy cégvezetőnek hogyan lehet stabilabb cége és több szabadideje, tehát hogyan tud szintet lépni a vállalkozásával!

Ezek olyan vezetői eszközök, melyeket ha bevezetsz a cégedbe, valóban lesz változás.Amikor igényelsz egy Térképet, lesz arra is lehetőség, hogy kérj mellé egy díjmentes alkalmat, ahol pontosan megmutatjuk, hogy a Te cégedben hogyan lehetne alkalmazni a rajta szereplő eszközök valamelyikét.

IGÉNYELD A VÁLLALATI TÉRKÉPET DÍJMENTESEN!

Igénylés gombra kattintva elfogadom az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot.

TAPASZTALAT A VÁLLALATI TÉRKÉPRŐL!

“A DMA Vállalati Térkép jól megjeleníti azokat a tájékozódási pontokat, melyek a kívánt cél, azaz egy jól működő, konfliktusoktól és probléma halmazoktól mentes, töretlenül fejlődő cég eléréséhez vezetnek. Egy ilyen vállalatban a tulajdonos és vezetőség az operatív tevékenységek helyett a virágzó jövő megteremtésén munkálkodik úgy, hogy az különösebb erőfeszítés helyett inkább egy sikerekben gazdag élvezetes játszmát jelent.

Ehhez a cég valamennyi munkatársa és partnerei elégedett és együttműködő magatartással járulnak hozzá. A DMA szolgáltatása a Vállalati Térképre épülő navigációs rendszer, ami a konkrét felhasználó lehetőségeit figyelembe véve végigvezet a leggyorsabb útvonalon. Gyakorlati és kézzel fogható eszközöket ad az elvárt eredmény mielőbbi legpontosabb megvalósításához.”

- ILLÉS GÁBOR -