TÖBB SZABADIDŐ EGY VEZETŐNEK?

2021.01.20.

Dienes Martin

4 perc

Egy munkavállaló és egy vezető mindig máshogy látja erre a kérdésre a választ, mert a témának teljesen a két másik felén vannak. Kell-e a vezetőnek szabadidő? Esetleg túl sok is a szabadideje, és többet kellene dolgoznia? Legyen hatékonyabb az időmenedzsmentje? Egy szó, mint száz, mennyi ideje legyen egy vezetőnek?

Először is azzal kell kezdenünk, hogy mit is értünk a vezető, illetve a szabadidő alatt.

Vezető szó jelentése:

Csoportot irányító személy, aki összehangolja, megszervezi egy csoport közös célját megvalósító tevékenységeket.

Tehát a vezető nem az, aki megcsinálja a feladatot, hanem aki végigköveti azokat. Ha azt érzed, hogy vezető vagy és mindent Neked kell megcsinálnod, befejezned, akkor már régen rossz úton vagy.

Szabadidő szó jelentése:

Amikor nem foglalkozunk munkával, és amely időszakot pihenésre, szórakozásra stb. használhatunk.

Tehát, amikor a vezető nem dolgozik, kizárólag azt nevezzük szabadidőnek. Lehet, hogy valaki nagyon-nagyon szereti a szakmáját, de akkor sem a szakmájának az űzése a szabadidő, hanem maximum abban az irányítás, a vezetés. De sajnos ez nagyon ritka.

Kell-e több szabadidő egy vezetőnek?

Általában azt találjuk, hogy a vezetők kimerültek, nincs semennyi idejük, és a legrosszabb esetekben még sok pénzt sem keresnek. Eléggé rossz helyzetben vannak.

Mindent Ők csinálnak meg a munkatársak helyett, illetve ha valamit a munkatárs nem old meg, akkor lehet, hogy még jól le is hordja Őket.

Biztos látod, hogy sajnos ez nem célravezető, és a munkatársak elkezdenek elvándorolni, új munkahelyet keresni, a vezetőnek még kevesebb ideje lesz és stresszelni is fog rendesen.

Alapvetően, amit kell látni, hogy egy vezető az, aki a hátán hordja a céget. Ő az, aki miatt elkészülnek a munkák, és miatta halad a cég úgy, ahogy.

Lehet ez a vezető akár más ember, akár Te is. Teljesen lényegtelen. Egyetlen ami számít, hogy a vezető igenis megérdemli azt, hogy legyen szabadideje.

Muszáj lennie, hiszen ha nincsen, akkor a cég elkezd lefelé menni a lejtőn, és onnan már nehezen van csak visszaút.

Hogyan lehet egy vezetőnek több ideje?

Hát igenis egy vezetőnek kell arra szánnia időt, hogy fejlődjön, tanuljon, fejlessze a cégét. Amikor egy vezető elkezd fejleszteni, fejlődni, akkor kell bele tennie egy kis időt abba, hogy megtanuljon új dolgokat, csak sajnos néha azzal nem számolnak, hogy ezt 1000-szeresen fogja visszanyerni a cég, illetve mindenki a cégben.

Kezdd el fejleszteni a vállalkozásod. Ezzel tudsz rengeteg szabadidőt felszabadítani a cégedből, és így tudsz kijönni a cégedből, nem még jobban befelé menni.

Igenis megérdemled, hogy legyen több szabadidőd! Ahogy írtam is, miattad megy a cég, miattad működik és miattad jutott el oda, ahol most is tart. Megérdemled a nagyobb stabilitást és a több szabadidőt is!

Úgyhogy ne habozz! Kezdj el fejleszteni! Így máris szintet tudsz lépni a vállalkozásoddal! Remélem tudtál ebből tanulni és akár ihletet nyerni.

SZERETNÉL TÖBB SZABADIDŐT?

VÁLLALATI

TÉRKÉP

Valóban működő cégfejlesztési rendszereket mutat be számodra.

Mi is az a Vállalati Térkép?

A Vállalati Térkép rengeteg hasznos információval szolgál számodra, hiszen bemutatja az összes rendszert, amelyeket használni tudsz a cégedben.

Egy stabil pontot ad a céged vezetésében, mivel rávilágít a problémáid pontos megoldására.

GONDOLKOZZ RENDSZERBEN

Igényeld a Vállalati Térképet teljesen kötelezettségmentesen.

A következő lépésed, hogy kitöltöd az adataid, és mi e-mailben elküldjük a Vállalati Térképet. Emellé pedig egy 1 órás Díjmentes Tanácsadást is adunk számodra.

Igénylem gombra kattintva elfogadom az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot.

Ahol már találkozhattál velünk:

Tapasztalat a Vállalati Térképről

„A DMA Vállalati Térkép jól megjeleníti azokat a tájékozódási pontokat, melyek a kívánt cél, azaz egy jól működő, konfliktusoktól és probléma halmazoktól mentes, töretlenül fejlődő cég eléréséhez vezetnek. Egy ilyen vállalatban a tulajdonos és vezetőség az operatív tevékenységek helyett a virágzó jövő megteremtésén munkálkodik úgy, hogy az különösebb erőfeszítés helyett inkább egy sikerekben gazdag élvezetes játszmát jelent.

Ehhez a cég valamennyi munkatársa és partnerei elégedett és együttműködő magatartással járulnak hozzá. A DMA szolgáltatása a Vállalati Térképre épülő navigációs rendszer, ami a konkrét felhasználó lehetőségeit figyelembe véve végigvezet a leggyorsabb útvonalon. Gyakorlati és kézzel fogható eszközöket ad az elvárt eredmény mielőbbi legpontosabb megvalósításához.”

Illés Gábor