IRÁNYELVEK

2020.08.10.

Dienes Martin

5 perc

Alapvetően rengeteg rendszer van arra, hogy egy vállalkozást, vállalatot elvezessen valaki. Most konkrétan azt a módszert szeretném leírni Neked, amivel akár hátradőlve is egész nyugodtan tudsz céget vezetni. Egy olyat, ami valóban összetartja az egész céget.

Te mit használsz ahhoz, hogy az egész céged stabil alapokra épüljön, és mindenki tudja, hogy pontosan mit kell elvégeznie és hogyan?

Alapvetően szinte mindig az szokott lenni, hogy semmit nem használnak a cégvezetők, maximum elmondják szóban az utasításokat és, hogy mit kell csinálni. Ilyenkor a munkatárs nem fog emlékezni rá, máshogy készíti el a feladatot, és már jön is a zűrzavar. Ez annyi időt el tud venni, hogy inkább bele sem gondolok. Munkatársanként számolhatsz napi 1 órával, ami nincsen kihasználva.

Mivel irányítsunk egy egész céget?

Egy egész céget nehéznek tűnhet (nyugodtan, stabilan, szabadidővel, lazán) vezetni, viszont, ha csak ezt az egy dolgot elkezded alkalmazni, akármekkora nemzetközi vállalatot gyerekjáték elvezetni.

 

Irányelvek

Irányelv szó jelentése – Alapul szolgáló elgondolás, amely meghatároz egy életmódot, cselekedetet, hozzáállást, magatartást, tevékenységet, viselkedést.

 

Annyira egyszerű és annyira jó! Tehát az irányelv egy olyan leírt elgondolás, ahogyan egy szervezetnek viselkednie, működnie kellene. Ilyet már lehet láttál olyan cégeknél, melyek nemzetközi vizeken eveznek, és már akár több 100 milliárd az árbevételük. Ők már felismerték, hogy enélkül lehetetlen egy hatalmas vállalatot irányítani.

Vegyünk egy példát:

Van egy cukrászda és a fagyikat kis tölcsérbe adják, de nagy kanállal. Az egyik munkatársat ez nem érdekli, nagy tölcsérbe adja, kis kanállal. Tehát teljesen fordítva készíti el. A vezető odamegy hozzá és lecseszi, vagy csak beszél vele, hogy ez így annyira nem jó. A munkatárs meg csak néz, mint borjú az új kapura, mert szerinte ez így is jó. A szóban mondott dolog elszállt, nem is törődik vele, de teljesen igaza is van.

Ha le lenne írva, akkor számon lehetne kérni, hogy miért nem csinálja jól, de így nem. Ha valami nincs leírva, akkor az nem igaz. (Erről olvashatsz a Kommunikáció a Cégen Belül c. cikkünkben.) Most pedig jönnek az irányelvek.

 

A vezető leírja egy irányelvben: „A fagyit minden esetben kis tölcsérbe kell adni és nagy kanállal. Közben mosolyogj a vevőre, és kérdezd meg, hogy milyen eddig a napja.” (Nyilván, ez lehet részletesebb, jobb, de példának most jó.)

Az irányelvek fogják össze az egész szervezetet. Ezáltal fogják tudni a munkatársak, hogy a szervezet pontosan hova halad, mit szeretne, mi a célja. Talán nem is kell mondanom, hogy ez nem kicsit gyorsítja fel a céget. Stabillá teszi, amit már soha semmi nem tehet tönkre.

Mire lehet még használni egy Irányelvet?

Ezenfelül még egy nagyon fontos dologra vannak kitalálva az irányelvek. Mikor a munkatárs valamit elront, akkor mindenféleképpen korrekciózni kell. Tehát rendbe kell hozni, ki kell javítani. De mi alapján is javítaná ki, ha nincs mi szerint végeznie a munkáját?

Tehát most – hogy már megvannak a céged irányelvei – mindent egyszerűbb korrekciózni. Egyszerűen csak a munkatárs elé odarakod az irányelvet, és megmondod, hogy olvassa el újra. Neked nem kell lecseszni, nem kell kirúgni. Csak olvassa el, és csinálja aszerint a munkáját. Ha nem akarja, akkor meg menjen máshova, mert ez a cég ezek szerint az alapok szerint működik.

Hogyan fogadtassuk el ezeket az Irányelveket?

Hát igazából, mikor megírtad ezt az irányelvet (mondjuk egy számítógépen ott van), akkor a legjobb amit tehetsz, hogy kinyomtatod és kirakod a falra, vagy belerakod egy mappába, amit minden munkatárs lát és tudják, hogy ott van.

Pár információ még ehhez: az irányelveknek van egy színük, mindig fehér lapra írjuk zöld betűvel. Ezenfelül fontos, hogy legyen egy neve ennek az irányelvnek, például: Irányelv a cigizésről, Irányelv a kommunikációról, stb.

Mikor megvan a neve, ki van nyomtatva zölddel, akkor az a tiéd, az az eredeti. Azt kell lefűzni valahova vagy kirakni. Ezenfelül minden egyes munkatársnak kell adni egyet, ami az övé lesz. Ez lehet fekete-fehér is, mindegy milyen, mert az az övé.

Mikor mindenki elolvasta és egyetért azzal az irányelvvel, akkor mindenki aláríja az eredeti irányelvet, a tiéd.

Ezzel jelzi, hogy Ő aszerint fogja végezni a dolgát, és aszerint fog működni. Na, és most ez alapján lehet korrekciózni, mert elfogadta ezt az irányelvet.

Ha úgy gondolod, hogy a Te cégedben ezt senki nem fogadná el, akkor haladj a ”Szalámi elv” alapján, tehát először a legjobb munkatársnak mutasd meg, vele fogadtasd el. Majd a többiek fogják látni, hogy esetleg több fizetést kap, mert jobban termel.

 

Annyira egyszerű, nem?

Így a munkatárs pontosan tudja, hogy mit és hogyan kell elkészítenie. Ha elrontja, tudod, hogy mi alapján kell korrekcióznod. Illetve nem Neked kell mindenkit dadusgatni, hanem akár még a nyaralásod közben is ugyanúgy, ugyanolyan tökéletesen tud menni a cég.

Na, ez egy tökéletes vállalatirányítási rendszer, ami a legprofibb, amit el tudsz képzelni.

Vezesd be!
Így máris szintet tudsz lépni a vállalkozásoddal!

Remélem, tudtál ebből tanulni és akár ihletet nyerni.

SZERETNÉL IRÁNYELVEKET A SAJÁT CÉGEDNEK?

VÁLLALATI

TÉRKÉP

Valóban működő cégfejlesztési rendszereket mutat be számodra.

Mi is az a Vállalati Térkép?

A Vállalati Térkép rengeteg hasznos információval szolgál számodra, hiszen bemutatja az összes rendszert, amelyeket használni tudsz a cégedben.

A Vállalati Térkép rengeteg hasznos információval szolgál számodra, hiszen bemutatja az összes rendszert, amelyeket használni tudsz a cégedben.

7 szervezési osztály szerepel rajta, melyek a Cégvezetés; Kommunikáció; Terjesztés; Pénzügy; Termelés; Minőség és Közönségkapcsolati osztályok, ahová 21 működő rendszert társít.

GONDOLKOZZ RENDSZERBEN

Igényeld a Vállalati Térképet teljesen kötelezettségmentesen.

A következő lépésed, hogy kitöltöd az adataid, és mi e-mailben elküldjük a Vállalati Térképet. Emellé pedig egy 1 órás Díjmentes Tanácsadást is adunk számodra.

Igénylem gombra kattintva elfogadom az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot.

Mi nem csak beszélgetünk az eredményekről, el is érjük őket! Nézd meg milyen kézzelfogható sikereket értünk el azoknál, akik már csatlakoztak előfizetőinkhez.

Ahol már találkozhattál velünk:

Markovich Béla tapasztalata a Vállalati Térképről

Cégvezetőként számodra is hasznos lehet, hiszen valóban működő cégfejlesztési rendszereket tartalmaz. Eddig Magyarországon közel 5000 cégvezető igényelte, és most neked is van rá lehetőséged! A Vállalati Térkép célja, hogy megfoghatóvá tegye számodra a cégfejlesztést, és rávilágítson a problémáid pontos megoldására.

Ez az egész a Szervezési Táblára épül, de hogyan teszi ez átláthatóvá a te vállalkozásod? 7 szervezési osztály szerepel rajta, mint például a termelés, a cégen belüli kommunikáció, illetve a cégvezetés. Ezekhez társít 21 működő rendszert, amelyek mind ott vannak a te vállalkozásodban is.

És hogy kiknek érdemes ezt igényelni? Árbevételtől és létszámtól függetlenül mindenkinek, így neked is. De a legelőnyösebb azoknak a cégeknek, akik legalább egy 20 fős munkatársi létszámmal dolgoznak. Az igazi izgalmak ott kezdődnek, én már csak tudom, hiszen közel 300 embert irányítok. Ajánlom, igényeld a Vállalati Térképet, hiszen díj -és kötelezettségmentesen a tiéd lehet!

Ami szerintem zseni, még egy egy órás Díjmentes Tanácsadást is kaphatsz mellé, ahol segítenek, hogy te is be tudd illeszteni a vállalkozásodba ezeket a rendszereket, olyan könnyedén, mintha csak egy Mapei ragasztóval dolgoznál! Ne habozz, gondolkozz rendszerben, és igényeld a DMA Vállalati Térképet!

Markovich Béla, Mapei Kft., Ügyvezető