CÉLOK ELÉRÉSE EGY CÉGBEN

2020.07.17.

Dienes Martin

4 perc

Egy korábbi cikkben már leírtam Neked (Célok Kitűzése Egy Cégben), hogy pontosan hogyan tűzz ki célokat céges szinten. Most viszont a másik oldalát - a célok elérését szeretném Neked megmutatni. Mivel elérni egy célt a feladat nagyobb része, ezért érdemes végigolvasni ezt a cikket.

Egy igencsak bonyolult, összetett és nehéz tétel a célok elérése. Alapvetően, ha van róla megértésed, hogy miért így kell csinálni, akkor egy idő után gyerekjáték lesz.

Ideális kép

Ideális szó jelentése: Tökéletes; az összes elképzelhető eszményi jellemzővel hiánytalanul rendelkező.

Az előző cikkben részletesen írtam erről. Itt nem szeretném kibontani: CÉLOK KITŰZÉSE EGY CÉGBEN Kattints.

A lényeg, hogy le kell írni a célt, mint ideális képet, tökéletesen kidolgozva.

Cél meghatározása

Ez azért fontos, mert ha valaki ránéz az ideális képre, ne kelljen végigolvasni akár 5-6 oldalt, hanem röviden tudja, hogy pontosan mi a cél. Azaz, mi az egész ideális kép célja.

Ez lehet, hogy például ez: ”1 milliárd Ft feletti árbevételt elérni.” – vagy bármi más. Az ideális képben pedig nyilván hosszan van kibontva.

Értékes Végtermék meghatározása

Értékes Végtermék jelentése: Egy olyan termék/szolgáltatás, ami már nem igényel további foglalkozást, és el lehet cserélni akármilyen értékes dologra (akár pénzre).

Néhány esetben furcsa lesz, viszont feltétlen ez is szükséges ahhoz, hogy egy célt meg tudjunk valósítani. Tudnunk kell, hogy mi lesz az eredmény, ahova eljutunk.

Például: ”Az értékes végtermék: egy 1 milliárd Ft árbevételű cég igazgatója vagyok.”

Jelenlegi helyzet

Na, ez egyszerű. Rá kell nézni az ideális képre, majd pedig egyszerűen rá kell nézni a jelenlegi helyzetre.

Itt az a feladatod, hogy leírd, mi az, ami most van. Mi az, ami most létezik. Mindezt azért kell, hogy a következő lépéseket el tudd végezni.

Tervek

Terv szó jelentése: Megvalósítási vágy, gondolatban elrendezett cselekvési sorrend, eredményre, alkotás megvalósítására irányuló elgondolás.

Dolgozd ki, hogy pontosan milyen tervekkel fogod ezt elérni!

Lehet, hogy kell hozzá 20 terv, de lehet, hogy csak 3.

Terv lehet, hogy bevezetsz egy új terméket, vagy akár az is, hogy felveszel még további munkatársakat.

A terv az, ami az ideális kép és a jelenlegi helyzet közötti hidat jelképezi, amivel az ideálishoz tudsz eljutni!

Program

Program szó jelentése: Lépések sora, melyekkel egy tervet el lehet végezni.

Itt már igencsak a ”Csináld!” részhez értünk. Itt a hangsúly azon van, hogy a feladat el legyen végezve, el legyen készítve.

A programokat úgy kell elképzelni, mint például, hogy fel kell adni álláshirdetést, interjúztatni kell, el kell dönteni, ki lenne a legjobb munkatársnak, stb.

Ezek kicsike utasítások, melyeket valakinek végre kell hajtania.

Projekt

Projekt szó jelentése: Lépések sorozata, melyekkel egy programot végre tudunk hajtani.

​Igazság szerint nem minden esetben fontos ezt használni, viszont ha tényleg nagyon alapos és nagyon precíz akarsz lenni, illetve szeretnéd, hogy minden munka el legyen végezve, akkor muszáj lesz használni. Ahogy a jelentésében is látod, ez a programnak a jobban lebontott kis része.

Mint például: keresd fel a HR részleg munkatársait, dolgozz ki velük egy álláshirdetést, add fel az újságban, stb. Így egy programot meg lehet valósítani egyszerűen.

Felelősök

A legfontosabb rész még csak most jön: Add ki utasításba a feladatot! Ne legyen kétség abban, hogy ki csinálja azt és mikor. Legyen meg pontos utasításban, hogy ezt meg ezt, ekkorra és így kell elvégezni. Majd pedig számon is lehet kérni.

Így sokkal hatékonyabb tudsz lenni, és sokkal stabilabb is lehet a céged.

Még lehetne részletezni, hogy pontosan hogyan is kell ezt csinálni, de talán így is elég nehéz lesz kivitelezned.

Próbáld ki, és ha működik, alkalmazd!

Remélem, tudtál ebből tanulni, és akár ihletet nyerni.

SZERETNÉL LÉPÉST TENNI EGY STABILABB CÉG FELÉ?

Igényeld a vállalati térképet díjmentesen!

A Vállalati Térképen szereplő módszerek olyan szervezetfejlesztési eszközök, melyek minden cégben megtalálhatóak, és minden vezető számára könnyen elsajátíthatóak.

A Térkép még magában nem váltja meg a világot, viszont rengeteg hasznos információt tudsz vele elsajátítani, melynek segítségével lehet stabil céged, több szabadidővel.

Ezek olyan vezetői eszközök, melyeket ha bevezetsz a cégedbe, valóban lesz változás.

A Vállalati Térkép egy olyan eszköz, mely utat mutat ahhoz, hogy egy cégvezetőnek hogyan lehet stabilabb cége és több szabadideje, tehát hogyan tud szintet lépni a vállalkozásával!

Ezek olyan vezetői eszközök, melyeket ha bevezetsz a cégedbe, valóban lesz változás.Amikor igényelsz egy Térképet, lesz arra is lehetőség, hogy kérj mellé egy díjmentes alkalmat, ahol pontosan megmutatjuk, hogy a Te cégedben hogyan lehetne alkalmazni a rajta szereplő eszközök valamelyikét.

IGÉNYELD A VÁLLALATI TÉRKÉPET DÍJMENTESEN!

Igénylés gombra kattintva elfogadom az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot.

TAPASZTALAT A VÁLLALATI TÉRKÉPRŐL!

“A DMA Vállalati Térkép jól megjeleníti azokat a tájékozódási pontokat, melyek a kívánt cél, azaz egy jól működő, konfliktusoktól és probléma halmazoktól mentes, töretlenül fejlődő cég eléréséhez vezetnek. Egy ilyen vállalatban a tulajdonos és vezetőség az operatív tevékenységek helyett a virágzó jövő megteremtésén munkálkodik úgy, hogy az különösebb erőfeszítés helyett inkább egy sikerekben gazdag élvezetes játszmát jelent.

Ehhez a cég valamennyi munkatársa és partnerei elégedett és együttműködő magatartással járulnak hozzá. A DMA szolgáltatása a Vállalati Térképre épülő navigációs rendszer, ami a konkrét felhasználó lehetőségeit figyelembe véve végigvezet a leggyorsabb útvonalon. Gyakorlati és kézzel fogható eszközöket ad az elvárt eredmény mielőbbi legpontosabb megvalósításához.”

- ILLÉS GÁBOR -