CÉLOK ELÉRÉSE EGY CÉGBEN

2019.12.20.

Dienes Martin

4 perc

Egy korábbi cikkben már leírtam Neked (Célok Kitűzése Egy Cégben), hogy pontosan hogyan tűzz ki célokat céges szinten. Most viszont a másik oldalát - a célok elérését szeretném Neked megmutatni. Mivel elérni egy célt a feladat nagyobb része, ezért érdemes végigolvasni ezt a cikket.

Egy igencsak bonyolult, összetett és nehéz tétel a célok elérése. Alapvetően, ha van róla megértésed, hogy miért így kell csinálni, akkor egy idő után gyerekjáték lesz.

Ideális kép

Ideális szó jelentése: Tökéletes; az összes elképzelhető eszményi jellemzővel hiánytalanul rendelkező.

Az előző cikkben részletesen írtam erről. Itt nem szeretném kibontani: CÉLOK KITŰZÉSE EGY CÉGBEN Kattints.

A lényeg, hogy le kell írni a célt, mint ideális képet, tökéletesen kidolgozva.

Cél meghatározása

Ez azért fontos, mert ha valaki ránéz az ideális képre, ne kelljen végigolvasni akár 5-6 oldalt, hanem röviden tudja, hogy pontosan mi a cél. Azaz, mi az egész ideális kép célja.

Ez lehet, hogy például ez: ”1 milliárd Ft feletti árbevételt elérni.” – vagy bármi más. Az ideális képben pedig nyilván hosszan van kibontva.

Értékes Végtermék meghatározása

Értékes Végtermék jelentése: Egy olyan termék/szolgáltatás, ami már nem igényel további foglalkozást, és el lehet cserélni akármilyen értékes dologra (akár pénzre).

Néhány esetben furcsa lesz, viszont feltétlen ez is szükséges ahhoz, hogy egy célt meg tudjunk valósítani. Tudnunk kell, hogy mi lesz az eredmény, ahova eljutunk.

Például: ”Az értékes végtermék: egy 1 milliárd Ft árbevételű cég igazgatója vagyok.”

Jelenlegi helyzet

Na, ez egyszerű. Rá kell nézni az ideális képre, majd pedig egyszerűen rá kell nézni a jelenlegi helyzetre.

Itt az a feladatod, hogy leírd, mi az, ami most van. Mi az, ami most létezik. Mindezt azért kell, hogy a következő lépéseket el tudd végezni.

Tervek

Terv szó jelentése: Megvalósítási vágy, gondolatban elrendezett cselekvési sorrend, eredményre, alkotás megvalósítására irányuló elgondolás.

Dolgozd ki, hogy pontosan milyen tervekkel fogod ezt elérni!

Lehet, hogy kell hozzá 20 terv, de lehet, hogy csak 3.

Terv lehet, hogy bevezetsz egy új terméket, vagy akár az is, hogy felveszel még további munkatársakat.

A terv az, ami az ideális kép és a jelenlegi helyzet közötti hidat jelképezi, amivel az ideálishoz tudsz eljutni!

Program

Program szó jelentése: Lépések sora, melyekkel egy tervet el lehet végezni.

Itt már igencsak a ”Csináld!” részhez értünk. Itt a hangsúly azon van, hogy a feladat el legyen végezve, el legyen készítve.

A programokat úgy kell elképzelni, mint például, hogy fel kell adni álláshirdetést, interjúztatni kell, el kell dönteni, ki lenne a legjobb munkatársnak, stb.

Ezek kicsike utasítások, melyeket valakinek végre kell hajtania.

Projekt

Projekt szó jelentése: Lépések sorozata, melyekkel egy programot végre tudunk hajtani.

​Igazság szerint nem minden esetben fontos ezt használni, viszont ha tényleg nagyon alapos és nagyon precíz akarsz lenni, illetve szeretnéd, hogy minden munka el legyen végezve, akkor muszáj lesz használni. Ahogy a jelentésében is látod, ez a programnak a jobban lebontott kis része.

Mint például: keresd fel a HR részleg munkatársait, dolgozz ki velük egy álláshirdetést, add fel az újságban, stb. Így egy programot meg lehet valósítani egyszerűen.

Felelősök

A legfontosabb rész még csak most jön: Add ki utasításba a feladatot! Ne legyen kétség abban, hogy ki csinálja azt és mikor. Legyen meg pontos utasításban, hogy ezt meg ezt, ekkorra és így kell elvégezni. Majd pedig számon is lehet kérni.

Így sokkal hatékonyabb tudsz lenni, és sokkal stabilabb is lehet a céged.

Még lehetne részletezni, hogy pontosan hogyan is kell ezt csinálni, de talán így is elég nehéz lesz kivitelezned.

Próbáld ki, és ha működik, alkalmazd!

Remélem, tudtál ebből tanulni, és akár ihletet nyerni.

SZERETNÉL TÖBB CÉLT ELÉRNI?

VÁLLALATI

TÉRKÉP

Valóban működő cégfejlesztési rendszereket mutat be számodra.

Mi is az a Vállalati Térkép?

A Vállalati Térkép rengeteg hasznos információval szolgál számodra, hiszen bemutatja az összes rendszert, amelyeket használni tudsz a cégedben.

A Vállalati Térkép rengeteg hasznos információval szolgál számodra, hiszen bemutatja az összes rendszert, amelyeket használni tudsz a cégedben.

7 szervezési osztály szerepel rajta, melyek a Cégvezetés; Kommunikáció; Terjesztés; Pénzügy; Termelés; Minőség és Közönségkapcsolati osztályok, ahová 21 működő rendszert társít.

GONDOLKOZZ RENDSZERBEN

Igényeld a Vállalati Térképet teljesen kötelezettségmentesen.

A következő lépésed, hogy kitöltöd az adataid, és mi e-mailben elküldjük a Vállalati Térképet. Emellé pedig egy 1 órás Díjmentes Tanácsadást is adunk számodra.

Igénylem gombra kattintva elfogadom az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot.

Mi nem csak beszélgetünk az eredményekről, el is érjük őket! Nézd meg, milyen kézzelfogható sikereket értünk el azoknál, akik már csatlakoztak előfizetőinkhez.

Ahol már találkozhattál velünk:

Markovich Béla tapasztalata a Vállalati Térképről

Cégvezetőként számodra is hasznos lehet, hiszen valóban működő cégfejlesztési rendszereket tartalmaz. Eddig Magyarországon közel 5000 cégvezető igényelte, és most neked is van rá lehetőséged! A Vállalati Térkép célja, hogy megfoghatóvá tegye számodra a cégfejlesztést, és rávilágítson a problémáid pontos megoldására.

Ez az egész a Szervezési Táblára épül, de hogyan teszi ez átláthatóvá a te vállalkozásod? 7 szervezési osztály szerepel rajta, mint például a termelés, a cégen belüli kommunikáció, illetve a cégvezetés. Ezekhez társít 21 működő rendszert, amelyek mind ott vannak a te vállalkozásodban is.

És hogy kiknek érdemes ezt igényelni? Árbevételtől és létszámtól függetlenül mindenkinek, így neked is. De a legelőnyösebb azoknak a cégeknek, akik legalább egy 20 fős munkatársi létszámmal dolgoznak. Az igazi izgalmak ott kezdődnek, én már csak tudom, hiszen közel 300 embert irányítok. Ajánlom, igényeld a Vállalati Térképet, hiszen díj -és kötelezettségmentesen a tiéd lehet!

Ami szerintem zseni, még egy egy órás Díjmentes Tanácsadást is kaphatsz mellé, ahol segítenek, hogy te is be tudd illeszteni a vállalkozásodba ezeket a rendszereket, olyan könnyedén, mintha csak egy Mapei ragasztóval dolgoznál! Ne habozz, gondolkozz rendszerben, és igényeld a DMA Vállalati Térképet!

Markovich Béla, Mapei Kft., Ügyvezető